hókotró havazás baleset hóesés közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fennakadásokat okoz a vasárnap este óta tartó havazás a budapesti közösségi közlekedésben. Ma akár 20 cm hó is eshet, de az ónos esőt sem ússzuk meg. A havazás miatt hétfőn 24 óráig a fővárosban ingyenes a közösségi közlekedés használata.

Ma kissé enyhül az idő, de többfelé vált át ónos esőbe a hó. A Nyugat-Dunántúlon hétfőn akűr 20 cm hó is eshet. Az ónos eső és a hófúvások miatt az ország nagyobbik részére első szintű (sárga) riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat - írja az origo.hu. A havazás miatt hétfőn 24 óráig a fővárosban ingyenes a közösségi közlekedés használata - ezt a havazás miatt Tarlós István főpolgármester engedélyezte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) teljes vonalhálózatán (Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és HÉV-vonalakon). Az intézkedés célja, hogy minél többen használhassák a közösségi közlekedést, ne a jegyvásárlás legyen az akadálya az autók letételének - írták. A BKK kérésére igazoltnak tekintik a fővárosi iskolák a hétfői késést, hiányzást a havazásra tekintettel.

Forrás: MTI / Illyés Tibor
Forrás: MTI / Illyés Tibor

A havas, csúszós utakon lassú az előrehaladás, a kötöttpályás közlekedést pedig lefagyott, eltömődött váltók nehezítik. Emiatt a legtöbb vonalon késéssel közlekednek a járművek; a BKK 15-30 perccel hosszabb menetidővel számol a felszíni vonalakon. A BKK közölte: a havazás főként a budai hegyekben és a külső kerületekben okoz fennakadásokat a forgalomban. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. arról tájékoztatta az MTI-t, hogy éjszaka 67 munkagéppel takarították a fontosabb útvonalakat, a mellékutak takarítását viszont csak a havazás vége után mintegy hat óra múlva tudják megkezdeni. Az FKF a nappali műszakban hómunkásokat vesz fel, emellett arra kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy tisztítsák meg az előttük lévő járdaszakaszokat.

Nálatok mekkora a hó? Küldjetek képet a Life.hu Facebook oldalára, és mutassátok meg, nálatok mi a helyzet!

A havazás miatt egyre több vonalon késnek a vonatok váltóállítási gondok miatt. A Budapest-Székesfehérvár, a Budapest-Pusztaszabolcs, a Budapest-Lajosmizse, a Budapest-Cegléd, a Budapest-Hatvan és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon 20-40 perc közötti késéssel kell számolniuk az utazóknak.

A havazás és a szél miatt a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér két futópályája közül csak az egyiket használhatják a repülők, egy ideig mindkét pálya zárva volt. A reggeli járatok el tudtak menni, de utána körülbelül fél órára a hó eltakarítása miatt az 1-es pályát is le kellett zárni.

Forrás: MTI

A nyolcvanas évek férfi popsztárjaihttp://www.life.hu/anyaskodj/20130111-a-nyolcvanas-evek-ferfi-popsztarjai.htmlÍme az újdonsült sztárpár álomotthonahttp://www.life.hu/anyaskodj/20130111-tizenegymillio-dollaros-hazban-fog-elni-kanye-west-rapper-es-kim.htmlA nő, aki aszpirinnal esett teherbehttp://www.life.hu/anyaskodj/20130109-dawn-paddock-aszpirinnal-esett-teherbe.htmlMegmutatta ikerpocakját az énekesnőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130111-jenny-frost-az-atomic-kitten-enekesnoje-ikreket-var.htmlElőször láthattuk Adele babájáthttp://www.life.hu/anyaskodj/20130111-adele-enekesno-kisbabajaval-erkezett-los-angelesbe.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.