terhesség felvétel ultrahang abortusz magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 26 éves Katyia Rowe-val közölték az orvosai, hogy születendő kisbabája súlyosan fogyatékos lesz, és soha nem lesz képes önállóan járni vagy beszélni, ezért abortuszt javasoltak számára. Az asszony egy vizsgálat után úgy döntött, nem vehetik el tőle a gyermekét, s bár mindössze pár óráig tarthatta karjaiban a babát, ma sem döntene másként.

Angyali mosoly

Orvosai figyelmeztetése ellenére Katyia Rowe egyszerűen képtelen volt rászánni magát az abortuszra, miután egy háromdimenziós ultrahangfelvételen először megpillantotta születendő kisbabája mosolyát. Katyia tisztában volt vele, hogy súlyosan sérült kisfia egész életében 24 órás felügyeletre szorulna, mivel soha nem lenne képes megtanulni járni vagy beszélni, ennek ellenére képtelen volt elvetetni a méhében növekvő magzatot, miután az ultrahangos felvételen tisztán látta, amint mosolyog és integet a kisbaba. Katyia úgy döntött, hogy megszüli sérült gyermekét, de tragikus módon Lucian mindössze kilenc óráig volt képes életben maradni. A szomorú végkifejlet ellenére az édesanya egy pillanatra sem bánta meg, hogy életet adott kisfiának, ugyanis az a néhány perc, amíg a karjaiban tarthatta Luciant, mindenért kárpótolta őt.

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

Kilenc órányi boldogság

"Borzasztóan érintett minket, mikor az orvosom közölte velünk, hogy a gyerekünk agyában súlyos rendellenességeket állapítottak meg a vizsgálatok során, és azonnal felajánlotta az abortusz lehetőségét. A későbbi ultrahangos vizsgálatok is megerősítették az agykárosodást, de mikor megpillantottam a képeken a kisfiamat, éreztem, hogy nem lenne helyes így véget vetni az életének" - emlékezett vissza az édesanya. Katyia úgy döntött, hogy amíg kisfia nem érez fájdalmat, addig mindent megtesz, hogy életben tartsa őt mind a méhében, mind a születését követően, mondta a nő férje, Shane Johnson.

"Sokan megkérdőjelezték a döntésemet, és megpróbáltak figyelmeztetni, hogy nem éri meg a terhességgel és a szüléssel járó fájdalom, de bennem olyan erősek voltak az anyai érzések, hogy bármit megtettem volna a gyerekemért, hogy akár csak egy rövid időre is boldog lehessen" - mondta Katyia.

A kis Lucian végül október 23-án jött világra a Royal Shrewsbury kórház szülészeti osztályán. Katyia soha nem érezte magát olyan boldognak, mint mikor néhány percre a karjai közt tarthatta kisbabáját. A sérült kisfiú végül alig kilenc órán át volt képes életben maradni, de rövid élete során is sikerült valakit a világ legboldogabb emberévé tennie.

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

Életképek az ultrahangon

Bár eredetileg a rendellenességek felfedezése a cél, egy egészséges babánál az ultrahangos felvételek talán a legizgalmasabb, legboldogabb percei a terhességnek - ráadásul olykor sikerül elkapni azokat a pillanatokat, amikor a magzat valami igazán vicceset csinál. Már az ásítás, a csuklás vagy az ujjszopás is örömkönnyeket csal az anyukák szemébe, de a kukiját szorongató Elliot talán még az orvost is megnevettette. (Az anyuka 32 hetes terhesen járt az ultrahangos orvosánál, mikor nemcsak azt csodálhatta meg, ahogy a pici Elliot párnának használja a méhlepényt, hanem azt is, ahogy épp a nemi szervét szorongatja.)

Shakira kisbabája

Január 22-én megszületett Shakira és férje, Gerard Pique kisbabája. Az énekesnő terhessége alatt is büszkén mutatta meg a nagyvilágnak babájuk ultrahangfotóját, ahol egy nagyon édes kis babafej látható. Shakira terhességét az elejétől a végéig nyomon követhettük, hiszen nemcsak az örömhírt jelentette be nyilvánosan, de a baba nemét is. A szülés előtt meztelenül pózolt férjével, és azóta pedig már tudjuk azt is, hogy a kisfiú neve Milan Piqué Mebarak, amely azt jelenti, hogy kedves, szeretetteljes és áldott, ezért választották ezt első gyermeküknek.

www.twitter.com/Shakira, www.whosay.com/Gerard Pique
www.twitter.com/Shakira, www.whosay.com/Gerard Pique

A győzelem jele

A 31 éves Abigel Appleton és férje négy hosszú éven át próbálkoztak, mire megfogant fiuk, William. A boldog anyuka egy 3D-s ultrahang-felvétellel szerette volna megörökíteni a növekvő kis csodát, mikor a baba félreérthetetlenül jelezte, minden rendben van odabent.

Ásító magzat

Ezen a videón egy igen álmos kis magzat ásít egy nagyot. Korábban még a tudósok sem tudták eldönteni, képesek-e erre méhen belül a babák, vagy csak a szájukat nyitják ki időnként, de ez a videó meggyőzően mutatja be, milyen egy igazi nagy ásítás.

"Valami van az orromban"

Sumer Kohler babája szerencsére még nincs abban a korban, hogy elszégyellje magát amiatt, amin rajtakapták... bár egy babától még ez is hihetetlenül aranyos.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.