Péntek éjfélig néhol több mint 10 centiméter hó is hullhat

havazás időjárás hóesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtök éjjeltől többfelé havazás várható, és péntek éjfélig a Dunántúl délnyugati részén több mint 10 centiméternyi friss hó is hullhat.

Az éjszakai órákban északon is egyre többfelé kezdődik havazás, a Tiszántúlon pénteken napközben havas eső, majd eső váltja fel. Átmeneti szünet után péntek este délnyugat felől újabb havazásra lehet számítani. A Tiszántúlon a péntek reggelig lehulló maximum 5 centiméteres hóréteg az enyhülés hatására elolvad. Péntek éjfélig 2-7 centiméter friss hó hullhat, de a Dunántúl délnyugati részén a kialakuló hóréteg várhatóan meghaladja a 10 centimétert. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a havazás miatt Vas és Zala megyére citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre.A meteorológiai szolgálat korábban az MTI-hez eljuttatott középtávú előrejelzése szerint a hétvégén többfelé várható havazás, de fokozatosan enyhül az idő, és vasárnap már 13 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.