sztárok csillogás nélkül nyomor Jim Carrey színész gyermekkor szegénység humor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bolondozásáról, beszédes arcjátékáról, csupaszív mosolyáról ismeri a közönség Jim Carrey-t, akinek humora lenyűgözi a nőket, férfiakat és gyerekeket egyaránt. De vajon a sikerei feledtetik-e vele gyerekkora szörnyű nyomorát?

Sztárok csillogás nélkül sorozatunkban olyan sztárokat mutatunk be, akiket a fél világ irigyel. Csillogó életmódjuk okán hajlamosak vagyunk azt gondolni, egész életük megszakítás nélküli tündérmese, minden baj messzire elkerülte őket, és erőfeszítések nélkül, csupán a szerencse segítette őket a csúcsra. Tucatnyi példát találtunk ennek ellenkezőjére: korábban Charlize Theron és Eminem gyermekkoráról írtunk. Sorozatunk e heti sztárja a gumiarcú, mindenkit megnevettető színész, Jim Carrey, akinek humorán kívül egy misztikus 10 millió dolláros csekk is segített, hogy a viszontagságos gyermekkora után elképesztő siker és gazdagság várjon rá.


Furgonban és sátorban tengődött a Carrey család

A színész 1962. január 17-én született a kanadai Ontario állambeli Newmarket városkában. Szülei egyszerű emberek, apja zenész, édesanyja pedig otthonukban (amíg volt otthonuk) a négy Carrey csemetét nevelte. Jim volt a legkisebb, egy bátyja, két nővére van.

Forrás: Facebook/Jim Carrey is Here
Forrás: Facebook/Jim Carrey is Here

A családot soha nem vetette fel a pénz, de amikor édesapja elveszítette a munkáját és tartósan nem jutott új munkalehetőséghez, a család nyomorogni kezdett. Jim még csak 13 éves volt ekkor, és hamar megtanulta, ha enni akar, akkor dolgoznia kell. Alig volt 15 éves, amikor otthagyta a középiskolát, hogy családjának segíteni tudjon: dolgozott portásként, kifutófiúként és egy gyár mosodájában is takarítóként. Mindez sokat nem segített a szülein és a testvérein, hiszen a fiú erőfeszítései ellenére a család meglehetősen hosszú ideg egy furgonban húzta meg magát, máskor sátrat vertek egy-egy ismerős, rokon vagy barát udvarán, hogy ne kelljen teljesen fedél nélkül tölteniük az éjszakát.

Az a bűvös 10 millió dolláros csekk

Egy történet szerint Jim, aki nem hagyta, hogy maga alá temesse a keserűség, egy alkalommal írt egy 10 millió dollárról szóló csekket, mert hitt abban, hogy az az összeg egyszer majd a családja kényelmét és biztonságát fogja szolgálni, és nagyon úgy tűnik, akaratereje, kitartása és észbontó tehetsége meg is hozta gyümölcsét. Édesanyja egy interjúban arról számolt be, hogy Jim nemcsak fizikai erejével, szorgalmával próbálta segíteni a családot, de vidámsága, pazar humora naponta elkergette a rosszkedvet a család feje fölül.

Forrás: Facebook/Jim Carrey is Here
Forrás: Facebook/Jim Carrey is Here

17 évesen már a showbizniszben

A tehetséges fiú 17 éves volt, amikor egyik pillanatról a másikra bekerült a showbiznisz világába: első fellépései a The Comedy Store-ban történtek meg, ahová egy aranyszívű humorista, Rodnay Dangerfield ajánlotta be. De nemcsak egyengette másoknál a fiú útját, gyakran engedte vendégszerepelni saját műsorában is.

Jim a színpadról a kamerák elé kívánkozott és több kisebb szerep után, amely akkor hírnevet még nem, de kapcsolati tőkét hozott a színésznek, Hollywood végre észbekapott és észrevette a különös karakterek eljátszására, a fantasztikus megjelenésekre is képes gumiarcú fiatalt.

32 évesen fedezte fel a világ

A világhírt az Ace Ventura, az Állati nyomozók (1994) hozta meg neki, bár a szakma fanyalgott ugyan egy kicsit - a legrosszabb új sztár címét is elnyerte 1994-ben -, mégis, neve hirtelen dollármilliókat ért, és még abban az évben új főszerepet osztottak rá a Dumb és Dumberben, valamint ő kapta meg a Maszk című film főszerepét is, amely igazi kasszasikernek bizonyult.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ettől kezdve karrierje töretlen, és nemcsak vígjátékban, de thrillerben (A 23-as szám) is megcsillogtathatta elképesztően eleven, el nem feledhető színészi tehetségét. Hitelesen alakít homoszexuális fiatal férfit (I love you Phillip Morris), majd ismét mókamesterként pingvinekkel költözik össze 2010-ben a Mr. Popper pingvinjei című alkotásban.

Jim Carrey valójában unalmas lenne?

Magánélete nem nevezhető töretlennek, kétszer is megpróbálkozott a házassággal, ám egyik sem járt tartós sikerrel. Több filmbéli partnerrel is randevúzott, többek között Renée Zellwegerrel is, de románcuk rövid idő után könnyes véget ért. Magánéletéről szóló pletykák ennek ellenére alig-alig jelentek meg, bár a homoszexuális karakter eljátszása után egy ideig szívesen csámcsogott a sztárvilág azon, hogy vajon párkapcsolati kudarcai valós oka esetleg éppen rejtett, be nem vallott homoszexualitása. Természetesen ehhez kellett Jim Carrey meglepő nyilatkozata is, aki arról mesélt lelkendezve a forgatás után, hogy, imádta csókolni Ewan McGregort. Homoszexuális hajlamait azonban soha senki nem bizonyította be. Utolsó "nagy szerelme", az egykori nyuszilány, Jenny MecCarthy, aki öt évig osztotta meg életét Jimmel, egy beszélgetős műsorban azt nyilatkozta, hogy Jim magánemberként egyszerűen unalmas. Ennek ellenére azért nyilván nem esett a szőke bombázónak nehezére évekig együtt élni a világhírű színésszel, akivel nemcsak ágyát, de autista kisfia nevelésének a terheit is megoszthatta az együtt töltött évek alatt. 2010-ben Jim Carrey közölte rajongóival, hogy párja ugyan nincs, de immár örömmel jelenti be, hogy nagypapává avatta lánya, Jane Erin Carrey, aki 1987-ben első házasságából született. Futó kalandként megjelent az életében Emma Stone, akinek nyilvánosan vallott szerelmet, majd egy ismeretlen hölgy a malibui partokon, de komoly kapcsolata a nyuszilány óta nincs az egyébként 50 évesen is sármos színésznek.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ma is a család a legfontosabb

Szüleit, testvéreit különös gyengédséggel dédelgeti, családja jólétének biztosítása - ahogy kamaszkorában - felnőtt férfiként is kivételesen fontos számára, és ahogy kihúzta őket a kilátástalan nyomorból, úgy meg is osztotta velük a tehetségével elnyert jólétet. Amikor édesapja elhunyt, a temetésén a zsebébe csempészte azt a "híres" 10 millió dollárról szóló csekket, amellyel mintegy "megígérte" a családjának, hogy egyszer kényelemben és biztonságban fognak élni.

Jim Carrey nem szenved továbbhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130305-jim-carrey-a-gumiarcu-kanadai-szinesz-mar-nem-dietazik-tovabb.htmlJim Carrey levetkőzötthttp://www.life.hu/szorakozz/20130102-jim-carrey-szinesz-levetkozott-a-the-incredible-burt-wonderstone-cimu.htmlLebuktak! Egy titokzatos nővel randizott Jim Carreyhttp://www.life.hu/legykepben/sztarok/20120919-jim-carrey-amerikai-szinesz-titokzatos-novel-randevuzik-malibu-partjan.htmlKiderült: mégsem olyan nagyvonalú Jim Carreyhttp://www.life.hu/szeress/20120606-kiderult-megsem-olyan-nagyvonalu-jim-carrey.htmlNyilvánosan vallott szerelmet Jim Carreyhttp://www.life.hu/szorakozz/20110825-nyilvanosan-vallott-szerelmet-jim-carrey.htmlJim Carrey imádta csókolni Ewan McGregorthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20101201-jim-carrey-imadta-csokolni-ewan-mcgregort.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.