Halálra éheztettek egy kisfiút Agárdon

Agárd alultápláltság fényevés kisgyerek nyomozás halálra éheztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg halálra éheztettek egy kisfiút Agárdon. Szülei jómódúak voltak, de azt hitték, elég, ha fénnyel táplálják - tudta meg a Tények.

Fénnyel akarta táplálni gyermekét az az agárdi házaspár, akinek csecsemője végül éhen halt. A tizenkilenc hónapos aprósághoz több mentőegység is érkezett szerdán, azonban már nem tudtak segíteni rajta. A kicsi mindössze négy és fél kilót nyomott. Vagyis jóval fejletlenebb, mint a hasonló korú többi gyerek.

Thinkstock
Thinkstock

Képünk illusztráció

A szülők nem azért nem adtak enni a gyereknek, mert nem volt pénzük, hanem azért, mert a szomszédok szerint abban hittek, hogy elég, ha fénnyel táplálják. A rendőrség emberölés miatt nyomoz szakértők bevonásával. A csecsemő alultápláltságát az elsődleges orvosi vizsgálat megerősítette. Az, hogy pontosan miért vesztette életét, a vizsgálatok fogják megállapítani. Mindenesetre nézik a szülők, illetve a kirendelt védőnő felelősségét is.

Nem ez az első fényevős történet. Ahogy a Life.hu is megírta, néhány éve nagy visszhangot váltott ki egy indiai férfi esete is, aki állítólag már évtizedek óta él így.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.