Isznak és kábítószereznek a magyar gyerekek

UNICEF drog verekedés agresszív tanulmány gyerekek bűnözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar gyermekek Európa tíz leginkább veszélyeztetett fiatalsága közé tartoznak -ez derül ki az UNICEF friss jelentéséből. Ijesztő a helyzet.

A gyerekek helyzetéről készített egy tanulmányt a UNICEF. A világszervezet szerint a magyar apróságok szűk lakásokban élnek, szegények, sokat dohányoznak, verekednek, és egyre korábban próbálják ki a kábítószereket - írja a Blikk. A felmérés alapján a 11-15 évesek tizenegy százaléka szívott már marihuánát, és egyötödük volt már többször részeg.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Képünk illusztráció

"Egyáltalán nem meglepő, rengeteg a veszélyforrás, és a nehéz gazdasági és társadalmi környezet miatt kialakult kilátástalanságban a gyerekek pótszerekhez nyúlnak" - mondta a lapnak dr. Sófi Gyula igazságügyi gyermekpszichiáter. "Ilyenkor csak azzal lehet őket ezektől eltéríteni, ha biztos hátteret kapnak, mert a boldog ember nem keres pótszereket. Ugyanez a kilátástalanság öli az egészséget már gyermekkorban" - magyarázta a szakember.

A bűnözés területén is komoly veszély fenyegeti a magyar gyermekeket. Mert bár a rendőrségi statisztikák szerint csökkent az áldozattá váló gyermekek és fiatalkorúak aránya, az apróságok egyre többször követnek el bűncselekményeket. Gyakran olyan eszközök is vannak náluk, amelyekkel ölhetnek is. A rendőrök szerint rendszeres, hogy a fiatalok bandákba verődve bűnöznek, és egyre agresszívabbak az iskolában a tanárokkal szemben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.