plasztikai műtét mell örökség orr genetika önbizalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb lány örököl valami jellegzetes testi adottságot az édesanyjától, de mi történik akkor, ha történetesen éppen ez a testrész egyáltalán nem tetszik neki, ráadásul már az édesanyja sem volt kibékülve vele?

Fery és Deborah: orrműtét

A middlesexi Teddingtonban élő Fery Harris és Deborah nevű lánya éppen ilyen helyzetbe kerültek, és végül mindketten úgy döntöttek, hogy megműttetik az orrukat. Kiskorában Deborah szívesen nézegette anyukája fiatalkori fényképeit, és egyszer csak váratlanul rákérdezett, hogy mitől volt sokkal nagyobb az orra kiskorában? Az anyuka elmagyarázta, hogy nem tetszett neki a túl széles orrnyerge és volt egy kis pukli az orrán, ezért úgy döntött, hogy plasztikai sebészhez fordul.

Thinkstock
Thinkstock

Fery aztán elmesélte a lányának, hogy mennyire megváltozott az élete a műtétnek köszönhetően, és sokkal jobban érzi magát kicsi orral. Aztán évekkel később, mikor Deborah 21 éves lett, újra elővette anyukája fiatalkori képét, majd a tükörbe nézett és elhatározta, hogy ő is megműtteti az orrát. "Először megpróbáltam meggyőzni a lányomat, hogy ő így is gyönyörű és nekem nagyon tetszik az orra, de mégis megértettem, hogy mit érezhet, hiszen ugyanabban a cipőben jártunk. Így végül segítettem neki megbízható plasztikai sebészt keresni és félretettem neki a 6000 fontot a műtétre" - emlékezett vissza Fery Harris.

Fery elmesélte, hogy a széles és puklis orrát ő is az édesanyjától örökölte, akik még most is, 82 éves korában is gyakran hangoztatja, hogy mennyire bánja, hogy annak idején nem fordult plasztikai sebészhez.

Jennie és Debbie: mellműtét

A 33 éves Jennie Thornton az előző esethez hasonlóan szintén az édesanyja miatt feküdt sebészkés alá, de ő nem az orrával, hanem a mellméretével volt elégedetlen. Jennie tizenéves korában gyakran hallotta édesanyját amiatt panaszkodni, hogy négy gyereke szoptatása miatt olyan laposak és kicsik lettek a mellei, hogy nem bír tükörbe nézni meztelenül.

Jennie édesanyja, az angliai Beaconsfieldben élő Debbie végül 2003-ban határozta el, hogy mellplasztikára vállalkozik, és A kosaras melleit E méretűre nagyobbítja. "Eleinte a lányom és a család többi tagjai is tiltakoztak ellene, de boldogok voltak, mikor a műtét után látták, hogy mennyire megváltoztam, és újra megnőtt az önbizalmam" - mesélte az asszony.

Thinkstock
Thinkstock

Édesanyja mellműtétjének eredményén felbuzdulva Jennie is fontolgatni kezdte a mellplasztikát. A húszas éveiben Jennie mellei D kosaras méretűek voltak, de a többévnyi szoptatás az ő melleit is megviselte, és laposan lógni kezdtek. "Mikor az egyik exbarátom azt mondta, hogy úgy néznek ki a melleim, mint egy kutya füle, akkor éreztem, hogy itt az idő" - mondta Jennie, aki végül 2010-ben fordult plasztikai sebészhez, és azóta neki is visszatért az önbizalma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.