hd hanghívás facebook Twitter hangminőség Viber rokonság kapcsolattartás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Külföldön ragadt barátok, esetleg másik városban élő szerelmes, vidéki nagyszülők: bárkivel megeshet, hogy rövid vagy hosszabb időre távol kerül szeretteitől. Szerencsére mára a postagalambnál sokkal hatékonyabb módon tarthatod velük a kapcsolatot: megmutatjuk a legjobb módszereket.

Levelezz: na de hogyan?

A posta forgalma nem véletlenül van csökkenőben az utóbbi években: ha levelet akarunk küldeni, akkor azt ingyen és gyorsan tesszük, azaz emailezünk. Ugyanakkor - főleg az idősebb korosztálynak - a postai levelezés varázsa is fontos: az, hogy szerettünk kézzel írt levelét még külön postára adta, nagyon sokat elmond a kapcsolat fontosságáról, s nem utolsó sorban romantikus, s a kézírás személyessége miatt intim is. Ugyanez igaz a levelezőlapokra, bár ott a kisebb felület és a nyilvánosság sokak kedvét elveszi a komolyabb megnyilatkozásoktól, ráadásul számolnunk kell a posta esetleges pontatlanságával is. Azonban pont amiatt, mert ma már ritkaságnak számít, a kézzel írt levél és képeslap továbbra is kiváló alternatívája a kapcsolattartásnak.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Beszélgess akár órákig!

Ha hiányoznak a szeretteid, és beszélnél velük, akkor a távolság ma már nem akadály:az internetes beszélgetés egyrészt ingyen van, ami a telefonhoz képest hihetetlen előnyt jelent, másrészt már okostelefonon, azaz bárhol és bármikor is elérhető. A Skype a leggyakrabban használt csevegő program, ám a hangminőség és a kapcsolat egyenletessége már nagyban függ a készülékektől, a webkamerától, hangszóróktól, és az internet sebességétől. Cserébe viszont akár időseknek is könnyen kezelhető felületet használhattok.

Telefonálj ingyen a Viberen

Mobiltelefonon meglehetősen sokba kerül beszélgetni, így nem véletlenül használják milliók a Viber alkalmazást, mely internetkapcsolatos mobilokon ingyenes telefonálást és üzenetküldést tesz lehetővé. Használata nagyon egyszerű: a program telepítése után a kontaktlistában látod, az adott személynek telepítve van-e a program, és épp neten van, tehát hívható-e: ha nem, akkor a program felajánlja a hagyományos telefonhívást is. Hátránya viszont, hogy az olcsó mobilinternetes csomag általában nem elegendő használatához.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

SMS helyett WhatsApp

Hasonlóan a hagyományos telefonhíváshoz, az SMS is pénzbe kerül, egészen addig, míg nem telepíted a WhatsApp programot a mobilodon. Korábban még csak iPhone-osok használhatták, de ma már a legtöbb platformon elérhető, s hasonlóan a Viberhez csupán internetkapcsolat szükséges hozzá. A program azért is előnyös, mert nem igényel folyamatos adatkapcsolatot a szerverrel, tehát megkímél a felesleges adatforgalmazástól. Egy másik nyomós ok használata mellet az, hogy nemcsak szöveges üzenetet küldhetünk, de képet, videót, hangüzenetet, térkép helyzetet, és névjegyet is. A WhatsApp ráadásul egyszerű: mindenkit a saját telefonszáma alapján azonosít, így aki szerepel a telefonos partnerlistán, azzal kapcsolatba is léphetünk. Egyetlen hátránya, hogy csak az első évben ingyenes, a későbbiekben minimális éves díjat kérnek használatáért.

Közösségi oldalak

A kapcsolattartás kicsit távolibb, ám mindennapi módja az, ha a különböző közösségi oldalakra gyakran töltesz fel fotókat, üzeneteket, gondolatokat, melyeket megfelelő biztonsági beállítások mellett csak azok láthatnak, akiknek engedélyezed. A legtöbben már szinte egész nap a Facebookon, Twitteren, Iwiwen, Myvipen, Myspace-en, vagy más közösségi oldalon élik online életüket, így nem rossz ötlet ebbe belevonni távol élő szeretteidet sem. Bár az oldalak lehetőséget adnak a csetelésre, az élő beszélgetésre már nem, így a mindennapi kapcsolattartáshoz már jobb, ha a másik hangját is halljuk valahogy.

"Úgy lógnak a melleim, mint egy kutya füle"http://www.life.hu/anyaskodj/20130521-nem-ritkasag-mar-az-anyalanya-kozos-plasztikai-mutet.htmlKukába a pelussal: a babák tudják, mikor kell pisilnihttp://www.life.hu/anyaskodj/20130524-elosegitett-szobatisztasagra-szoktatas-avagy-nem-pelenkazzak-a-babaka-mert-tudjak.htmlMegint megmutatta kislányát Ördög Nórahttp://www.life.hu/anyaskodj/20130626-megmutatta-majus-elejen-szuletett-kislanyat-micit-ordog-nora-az-rtl.htmlTündéri kistestvére született Selena Gomeznekhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130626-selena-gomez-enekesnonek-kistestvere-szuletett-akit-imad.htmlÉjszakai kutyaugatás: így szoktasd le róla az ebet!http://www.life.hu/anyaskodj/20130606-gyakori-problema-hogy-a-kutya-vegigugatja-az-egesz-ejszakat-mert.htmlAnya lett Polgár Krisztahttp://www.life.hu/anyaskodj/20130625-polgar-kriszta-magyar-szepsegkiralyno-anya-lett.htmlGyermekgyilkos anyáé lett a lottónyereményhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130625-egy-brit-no-kegyetlenul-meggyilkolta-kisfiat-az-iteletre-varva-kozben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.