agrárgazdaság Vilmos herceg egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Visszaül az iskolapadba Vilmos herceg, a brit trón várományosa, aki ezúttal agrármenedzseri képesítésre törekszik..

A Kensington-palota - Vilmos londoni rezidenciája - hétfőn bejelentette, hogy a herceg a Cambridge-i Egyetemen végzi el a tízhetes kurzust és a tanfolyam ideje alatt a patinás angol egyetemi városban lakik majd. A mezőgazdasági végzettségre Vilmosnak elsősorban a Duchy of Cornwall néven ismert trónörökösi hitbizomány szakavatott irányításához lesz szüksége. A több mint 54 ezer hektáron elterülő trónörökösi birtokhálózat igen magas minőségű, szigorúan organikus eljárással készülő - ennek megfelelően meglehetősen drága - élelmiszeripari termékeket állít elő, amelyeket széles körben forgalmaz a brit kiskereskedelem.

Katalin hercegnő és Vilmos herceg karácsonykor Forrás: AFP/Adrian Dennis

Vilmos várhatóan akkor veszi át a Duchy of Cornwall irányítását, amikor édesapja - a birtokportfolió jelenlegi vezetője - trónra lép. Vilmos hercegnek ez lesz a harmadik felsőfokú végzettsége. Első diplomáját a skóciai St. Andrews egyetemén szerezte földrajz szakon - itt ismerkedett meg polgári származású hitvesével, Kate Middletonnal, aki a két évvel ezelőtt megkötött frigy óta a Cambridge hercegnője címet viseli -, majd a legtekintélyesebb brit tisztképző akadémia, Sandhurst növendéke volt, és később a királyi légierő kutató-mentő helikopterpilótájaként szolgált három évig. Katonai szolgálatát idén fejezte be.

Intim titkok Katalin és Vilmos üzenetrögzítőjérőlhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131221-intim-titkok-katalin-es-vilmos-uzenetrogzitojerol.htmlVilágsztárokkal énekelt Vilmoshttp://www.life.hu/szorakozz/20131127-vilmos-brit-kiralyi-herceg-jon-bon-jovi-amerikai-enekessel-es-taylor-swift-amerikai-enekesnovel.htmlÍgy rúgta a bőrt Vilmos herceghttp://www.life.hu/szorakozz/20131008-vilmos-cambridge-hercege-vegezte-el-a-kezdorugast-a-buckinghampalotaban-tartott.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.