Hajrá, monokróm! 2014 legütősebb lakbertrendje

Forrás: Thinkstock -
fashion week dekoráció lakberendezés 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos lakberendező vagy saját otthonát tervezgető nő kaphat a fejéhez most a legújabb trendek hallatán: 2014-ben ugyanis mindent elfelejthetünk, amivel eddig órákat, heteket töltöttünk el – a minták helyét, szerepét, a különböző színek összehangolását a lakásban ezúttal a monokróm összkép váltja. Néha a legegyszerűbb ötlet a legütősebb!

A kék az erőt sugallja

Ez a szín szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, a bizalmat, az intelligenciát, a becsületet, az igazságot. Kapcsolódik a tudatossághoz és az intellektushoz. A világoskékről az életre, a gyógyításra, a békére, a megértésre asszociálunk, míg a sötétkékkel a tudást, az erőt, a becsületességet és a komolyságot szimbolizálhatjuk.

Forrás: PressLoft

Az aranytól ragyogni fog minden napod

A napfény, az isteni hatalom, a megvilágosodás, a halhatatlanság, a dicsőség jelképe. Az összes napistent, a vetés és aratás isteneit, a beért termést szimbolizálja. Egészen kicsi és hatalmas felületeken is jól mutat. Bútorokon is jól néz ki ez a szín, habár ezeknek a szöveteknek - mivel fényesek - a tisztítása igen nehéz.

Forrás: BisazzaMosaic

A szürke inspirálja az alkotó szellemű embert

Aki ezt a színt részesíti előnyben, nem akar feltűnést kelteni, de magáról azt gondolja, hogy más, mint a többi ember. Titokban vágyik az elismerésre, tapasztaltnak érzi magát. Semlegességet, hivatalos távolságtartást mutat. Kifinomultságra, bölcsességre, állandóságra, érettségre, de szomorúságra is emlékeztet. A szürke inspirálja az alkotó szellemű embereket. A sötétszürke alkalmazása nagy felületeken, gyengén megvilágított helyeken depressziós érzést vált ki az emberből, ezért csak kis felületen vagy világos, fényes helyen használjuk.

Forrás: PressLoft

A sárga boldogságot ad

A sárga szín a boldogságot, az elragadtatást, a kreativitást és a sikert, bátorítást jelképezi. Látványa növeli az agyban az oxigén mennyiségét, élénkít és szellemi aktivitást idéz elő. Vigyázat: a konyhában vagy az étkezőben tudat alatt folyamatos nassolásra csábít!

Forrás: PressLoft

Fekete, amitől titokzatos leszel

Azok, akik fekete színt hordanak, szeretnék megkülönböztetni magukat a többiektől, és szeretnének érdekesnek tűnni. A fekete szín segíti a befelé fordulást, hogy figyelmünket a bensőnkre koncentráljuk. Segít a belső kreatív erőnk megtalálásában, felszabadításában. Teljes békét és kegyelmet hoz, segít, hogy megbékéljünk az elmúlással, a halállal, nem véletlen, hogy kultúránkban éppen ez a gyász színe.

Forrás: PressLoft

A piros érzelmessé tesz

A piros egy nagyon érzelmes, gazdag szín, növeli a légzésszámot, és emeli a vérnyomást. A piros világos árnyalatai a szexualtiást, a szenvedélyt, az érzékenységet, a szerelmet jelképezik, míg a sötétebb árnyalatok erőt, akaraterőt, dühöt, vezetést, bátorságot, vágyódást sugallnak.

Forrás: Thinkstock

Az elegáns ekrüvel nagyvonalú tereket hozhatsz létre

Az antik-, más néven törtfehér vagy elefántcsontszín jelentésében nem különbözik a fehértől, a fény, a tisztaság, a differenciálatlanság, a transzcendencia, a tökéletesség, az egyszerűség jelképe. Elegáns, használata kifinomult ízlésre vall.

Forrás: PressLoft

A zöld a figyelem jelképe

A zöld kiegyensúlyozó, testet-lelket-szellemet nyugtató hatása mindenki számára ismert. A természet színeként harmóniát teremt, és konkrét segítséget nyújt a mindennapokon. Ellazít, nyugodtabbá teszi a légzést.

Forrás: Thinkstock

A fehér a fény, a tisztaság jelképe

A fehér a fény, a tisztaság, a differenciálatlanság, a transzcendencia, a tökéletesség, az egyszerűség jelképe. A tisztaságot, a szüzességet, a lélek győzelmét jelenti az anyag felett. Nagyvonalú megoldás, ha nagy felületen alkalmazzuk, szellőssé, világossá varázsolja a legkisebb tereket is. Ha a padlón, a falon és a mennyezeten egyaránt fehér színt használunk, attól szinte fellélegeznek majd a helyiségek.

Forrás: Thinkstock

A romantika nagymestere a púderrózsaszín

A tiszta, romantikus szerelem színe, a férfiak szemében a lágyságot, tisztaságot jelképezi, az intimitást és a nőiességet. Emellett a ragaszkodás, az együttérzés, az idealizmus és a hála jelentését is magában hordozza. Hatása függ az árnyalatától, a halvány pasztellrózsaszín megnyugtató, pihentető, csökkenti az agresszivitást.

Forrás: PressLoft

A smaragdzöld a pompa, a felsőbbrendűség jelképe

A smaragdzöld a 2013-as év vezető trendszíne volt. Nem véletlen: egy felsőbbrendű, éteri szín, ami rejtélyt, elhatárolódást, misztikumot hordoz magában. Látványa sokkal mélyebbre hatol, mint amire az ember fel tud készülni, erőteljes, emlékezetes. Hűvös, időtlen, archaikus és egyben modern szín, egy kis keleties beütéssel.

Forrás: PressLoft

A barna a stabilitást hordozza magában

A föld színe, ebből adódik, hogy az anyaság, a gondoskodás, a termékenység, a szorgalom jelképe. A középkorban az alábbi jelentések tartoztak hozzá: hallgatagság, az evilági hívságok megvetése, szegénység. Ma már inkább a stabilitás, a megnyugvás érzetét hordozza magában.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.