Zara Phillips Twitter II. Erzsébet brit királynő Buckingham Palota Mia Grace
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hírt az édesapa, Mike Tindall, az angol rögbiválogatott egykori kapitánya hozta nyilvánosságra csütörtök délután, twitterüzenet formájában. "Mindenkinek, aki érdeklődött, hogy mi a kislányunk neve: nos, Mia Grace Tindall" - áll a tömör üzenetben.

A Buckingham-palota múlt pénteken jelentette be, hogy Zara Phillips, II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája, Mike Tindall hitvese egészséges leánygyermeknek adott életet. Az újszülött - egyelőre - a 16. helyen áll a trónöröklési sorrendben, vagyis nem valószínű, hogy az Egyesült Királyságnak az ő személyében valaha is lesz Mia Grace nevű királynője.

Zara Phillips és férje Forrás: AFP

A kislány ráadásul még hátrább is kerülhet a trónutódlási sorban, ha Vilmos hercegnek - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fiának - és feleségének, Katalin hercegnőnek újabb gyermeke születik. Mia Grace szülei azonban nem is törekszenek arra, hogy gyermekük fején lássák a brit koronát. Jóllehet a 33 éves kismama is a királynő egyenes ági leszármazottja, és hivatalosan szerepel a trónutódlási sorban - édesanyja, Anna hercegnő az uralkodó egyetlen leánygyermeke -, Zara Phillipsnek azonban nincs semmilyen királyi titulusa, ilyesmire kifejezetten nem is tart igényt, és mindent elkövet annak érdekében, hogy hétköznapi életet élhessen.

Ezt markánsan tükrözi - a név nyilvánosságra hozatalának meglehetősen hétköznapi módja mellett - az újszülött gyermek elnevezése is. Az, hogy a kislánynak van tisztes polgári családneve - édesapja után Tindall -, önmagában kiemeli, hogy királyi felmenői ellenére közrendi brit állampolgárnak minősül. Zara Phillips és férje hivatalos megszólítása ugyanakkor Mr. és Mrs. Tindall, újszülött kislányuké Miss Tindall, ráadásul a világbajnok és olimpiai ezüstérmes díjugrató mama a nemzetközi sportrendezvényeken továbbra is leánykori nevén indul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.