Tudtad? Világsztárok, akiket örökbe fogadtak

Forrás: AFP/Getty Images/Michael Loccisano -
adoptálás örökbefogadás John Lennon nevelőszülő Nicole Richie család anya Ray Liotta Jamie Foxx gyerek Steve Jobs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Államok korábbi elnökét, Bill Clintont csakúgy, mint a nemrég elhunyt Dél-Afrikai Köztársaság Elnökét, Nelson Mandelát is örökbe fogadó szülők nevelték fel. De rajtuk kívül is számos olyan hírességet ismerünk, akiket gyerekkorukban adoptáltak. Íme, néhány közülük. 

Ray Liotta

A világhírű amerikai színész 1954. december 18-án született Alfred és Mary Liotta fiaként, majd nem sokkal később, mindössze féléves korában adoptálták. New Jerseyben nőtt fel. Mindig is kíváncsi volt, milyenek lehetnek az igazi szülei, és amikor 1997-ben első gyermeküket várták feleségével, elhatározta, hogy felkeresi biológiai anyját. Találkozásuk után Liotta úgy nyilatkozott: „Kissé felzaklatott, hogy találkoztam a valódi anyámmal és meg kell mondjam, hálás vagyok a sorsnak, hogy örökbe fogadtak a nevelőszüleim!”

Forrás: AFP/Robyn Beck

Jamie Foxx

A színész és komikus Jamie Foxx 1967. december 13-án született Texasban Louise Annette Talley Dixon és Darrel Bishop fiaként. Nem sokkal a születése után édesanyja örökbe adta Esther Marie-nek és Mark Talleynek. A nevelőszülők sajátjukként bántak a kis Jamie-vel, az igazi szülei néha feltűntek a fiú életében, de nem vettek részt a nevelésében.

Forrás: AFP/Getty Images/Valerie Macon

Nicole Richie

Nicole Richie, az amerikai tervező, színésznő és televíziós személyiség 1981. szeptember 21-én született. Biológiai apja Peter Michael Escovedo zenész, egy rövid ideig együtt zenélt Lionel Richie-vel, biológiai anyja, Karen pedig a személyi asszisztense volt Nicole nagynénjének, a szintén zenész Sheila E.-nek. Amikor a kicsi Nicole hároméves volt, a szülei úgy döntöttek, hogy anyagilag mindenképpen jobb sorsa lesz a lányuknak akkor, ha Lionel Richie-vel és annak feleségével nő fel. Hivatalosan akkor fogadta örökbe a világhírű zenész a kislányt, amikor az kilencéves volt.

Forrás: AFP/Getty Images/Michael Loccisano

Steve Jobs

Az Apple alapítója, Steve Jobs Kaliforniában született 1955 februárjában Joanne Simpson és Abdulfattah John Jandali fiaként. A szülőpáros már csecsemőkorában lemondott Steve-ről, így került Paul és Clara Jobshoz. Amikor később megkérdezték Steve-et, hogy mit gondola valódi szüleiről, csak ennyit mondott: „Nekem Paul és Clara Jobs az igazi szüleim.”

Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

John Lennon

A legendás The Beatles egykori tagja, John Lennon is örökbe fogadó szülőknél nevelkedett. A kis John 1940. október 9-én látta meg a napvilágot Julia Stanley és Alfred Lennon fiaként. Az apja tengerész volt, aki egy napon rejtélyes körülmények között eltűnt. Édesanyja egyedül képtelen volt gondoskodni a fiáról, ráadásul szívesebben is múlatta az idejét különböző kocsmákban, mint a saját fiával. John nagynénje, Mimi sokat segített Juliának ezekben a nehéz időkben, sokszor vigyázott Johnra, aki ötéves korában már inkább szerette anyjaként nagynénjét, mint édesanyját. Habár édesanyja szeme folyamatosan a gyermekén volt, mégis alkalmatlannak ítélték a gyereknevelésre. Ezért John Lennont nagynénje és nagybátyja fogadta örökbe.

Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.