Molylepke-diktatúra a lakásban

Forrás: Wikipedia -
molylepkék szex lárva levendula irtás módszerek lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok nemkívánatos háziállat közül az egyik a molylepke. A portestű, ronda, szürke állatok feltűnően jól érzik magukat nálad? A Life.hu összeszedett pár tippet, hogyan szabadulj meg tőlük!

Vidáman - mit sem törődve azzal, hogy engem zavarnak - keringtek a molyok a lakásomban. A végső felháborodásomat azzal váltották ki, amikor hazaérve azt láttam, pofátlanul a gáztűzhely fedelén összefonódva szeretkeznek és gyártják a lárvákat. Itt megjegyezném, hogy valójában a molypillék nőstényei, alighogy kibújnak gubóikból, a peterakáshoz kezdenek, ami 10-20 napig tart. Tehát elképzelhető, hogy az összefonódással csak egymás társaságát keresték, de nálam ezzel végleg kihúzták a gyufát. Természetesen az ominózus eset előtt már többször kirámoltam mindent, az egész konyhát levendulaillat járta át a kiakasztgatott illatosítóktól, a párom már jelezte, egy életre megutálta a levendula illatát. Naponta takarítottam, kidobtam az összes fűszerem, de ezek a ronda lepkék csak ott parádéztak a lakásomban.

Forrás: Wikipedia

Tanácstalan voltam, mihez kezdjek. Buddhista lévén nehezemre esik leütni egy állatot, hiszen a karma törvénye még az ilyen nemkívánatos betolakodók elpusztítását sem helyesli. Viszont naponta gyilkos örömmel csapkodtam a felbukkanó lepkéket. Rögeszmémmé vált a kiirtásuk. Leragasztottam a spájzban található szellőzőt, mert már arra is gondoltam, az alsó szomszédtól vándorolnak fel hozzám. A sorban kipróbált módszerek ideig-óráig hatottak, de pár nap nyugalom után, amikor kinyitottam a konyhaszekrényt, egyenesen az arcomba helikopterezett egy-egy moly.

Úgy döntöttem, összeszedem az összes lehetséges módszert, ami segíthet, és újra sorban kipróbálom mindet. Hamarosan pedig beszámolok nektek az eredményről!

A következő első számú fegyverem a szex lesz! Feromonos molycsapdákat vásárolok majd, ami segíthet abban, hogy ezentúl ne a bútoraimon összegabalyodva keressék a gyönyört a lepkék. Hanem a szexuális örömökkel kecsegtető csapda világában végleg elvesszenek, mielőtt szaporodnának.

Íme, a molyháború eszközei:

Véleményem szerint az első és legfontosabb, hogy keresd meg a gócpontot! Lehet ez a lakás legeldugottabb zugában egy szárított növényben, egy rég nem használt lisztben, pár szem elrejtett dióban. Lehet egy anyalepke valahol, aki örömmel trónol a lakás valamelyik zugában.

A következő pontokat pedig próbáld megvalósítani:

1. Tartsd tisztán a lakást!
2. Minden lisztet, fűszert, por állagú élelmiszert tarts lezárható dobozban!
3. Akasztgass levendulát a kérdéses szekrénybe!
4. Figyeld meg, honnan repülnek elő és ott kutass át mindent!
5. A lárvák nem bírják a hideget, ezért ha lisztet, rizst, fűszereket, reszelékeket vásárolsz, érdemes 24 órára betenni a mélyhűtőbe.
6. Nagymamáink praktikája: tégy a kamrába, szekrénybe, lisztbe babérlevelet, citromhéjat, fahéjat, borsot, koriandert, ezek a természetes összetevők riasztják a molyokat.
7. Ecetes szivaccsal mosd át a polcokat, az ecet szaga riasztja a molyokat.
8. Csepegtess egy kevés levendula, cédrus, rozmaring, citromfű, szegfű vagy eukaliptuszos illóolajat vattalabdacsra és tedd a szekrénybe.

Nagy csibész Majka kisfiahttp://www.life.hu/csalad/20140328-kiuritettek-egy-delfinekkel-teli-medencet-los-angelesben-ugyanis-majka-kisfia-marian-egy.htmlKiürítettek egy delfinekkel teli medencét Los Angelesben. Nos, az ok nem volt más, mint a kis Majoros Marián.CsaládOrigoÍgy lesz biztonságban az otthonod!http://www.life.hu/csalad/20140320-igy-lesz-biztonsagban-az-otthonod.htmlLegnagyobb értékeinket sokszor egyszerűen csak a lakásunkban tartjuk, ezért nem mindegy, hogyan védjük őket. Manapság már nem elég kulcsra zárni az ajtót, ennél jóval több és modernebb eszközökre van szükség, ha meg szeretnénk óvni értékeinket az illetéktelen behatolóktól.CsaládOrigoFogadj örökbe embriót!http://www.life.hu/csalad/20140327-fogadj-orokbe-embriot-az-embriofagyasztas-es-adomanyozas-reszletei.htmlAzoknak a pároknak, akiknek nem lehet természetes úton gyerekük, de szeretnének családot, a lombikbébi program nyújthat egyfajta segítséget. A nők petesejtjeinek leszívása és megtermékenyítése során létrejött embriókat beültetik a méhbe – de mivel a női szervezet gyakran több petesejtet is termel, akár több embrió is lefagyasztásra kerülhet. De vajon mi történik ezekkel az embriókkal később?Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.