csokinyúl csoki húsvét 2014 teszt húsvét Nyúl
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetek óta ömlik ránk a csokinyúl-tenger az áruházak polcairól. De vajon melyik nyulat válasszuk a sok közül? A Life.hu szerkesztősége a legfontosabb szempontok alapján letesztelte a legnépszerűbb, közép árkategóriás nyulakat – íme, a meglepő végeredmény!

A tesztelés szempontjai voltak a nyúlruha designja, a tapsifüles arckifejezése, a meztelen nyúltest kidolgozottsága, a csoki íze és persze a kakaó- és cukortartalom. Lássuk, melyik lesz idén a kedvencünk!

Kinder – aki áll és megy, egyszerre

Különös fordulat: a nyúl, aki nincs szinkronban saját magával. Elölről nézve ugyanis egy helyben áll, míg hátulról nézve éppen megy. Ő viszont az általunk mustrált nyulak közül a legjobban kidolgozott és a legszexibb is egyben: feszülős trikót visel és hatalmas farka is van. A kisméretű, és arckifejezését tekintve kissé flúgos nyúlról egyik kolléganőnknek csupán ennyi jutott eszébe: „Ha gyerek lennék, szomorú lennék, hogy csak ekkorát kaptam”. A ruha alatt tökéletesen kidolgozott testtel rendelkezik, vonzó, csábos, habár így már inkább hasonlít egy szamárra, mint nyúlra. A kakaótartalma 55 grammban (1 nyúl) 30 százalék, de azt, hogy hány gramm cukrot tartalmaz, nem tudtuk meg a címke alapján.

Íz-skála

5/5
Forrás: Life.hu

Milka – a legnyúlabb

A valósághoz legközelebb áll, vagyis ül ez a szende arckifejezésű kisállat, akinek viszont – szemben a többi nyúllal – mellszőrzete van. Képszerkesztő kollégánk első meglátása szerint „a fül lekonyulásának grafikája nagyon gagyi” – de hát mit is mondhatna egy látványelemekkel foglalkozó szakember. Többek szerint zugevő a csillogós papírba csomagolt Milka nyuszi, mert a pofazacskója egyértelműen tele van… valamivel… Benéztünk a ruhája alá is: a testét tekintve mindenhol szőrös, de egyértelműen ez a legbarátságosabb meztelen nyúl, akit valaha láttunk. A kakaótartalma 60 grammban (1 nyúl) 30 százalék, de azt, hogy hány gramm cukrot tartalmaz, nem tudtuk meg a címke alapján. A termék háromszori fogyasztásra ajánlott.

Íz-skála

5/5
Forrás: Life.hu

Boci Aero – a hermafrodita

Jó hír (?), hogy ő az egyetlen nyúl, akinek frizurája van, habár ez leginkább egy parókára hasonlít. Ő az a nyúl, aki két lábbal a földön jár, a szép zöld fű talán erre utal a lába között. Különös módon a szerkesztőség szerint fiúnak kikiáltott nyúl a hátán (nem a fején) egy szalagos rózsaszín szalmakalappal büszkélkedik – ennek funkcióját ugyan próbáltuk megérteni, de végül nem sikerült. A tojás alakú nyúl kövérsége a benne lévő aero golyócskáknak köszönhető. Levetkőztetett teste semmiképpen nem nyúlszerű, inkább egy pingvinre hasonlít – fotós kollégánk a sokkoló látvány után öt percig sírva nevetett. A kakaótartalma 100 grammban (1 nyúl) 25 százalék, és 58 gramm cukrot tartalmaz. A címkén fogyasztási útmutatót is találtunk: javasolt a 100 grammos terméket öt nap alatt, 20 grammonként elfogyasztani.

Íz-skála

5/4
Forrás: Life.hu

Smarties – az űrnyúl

Ez a nyúl a Life.hu szerkesztősége szerint túlburjánzóan színes, nem vehetők ki az egyes testrészei. Olyan, mintha ruha helyett mindössze egy cukorkás köpönyeg lenne rádobva az amúgy egybefüggő, alaktalan testére. Nincsen farka, pedig bőven lenne neki hely, hátul ugyanis csak a teste felét takarja ruha. Az arca együgyű, kifejezéstelen, de a maga módján kedves. Csomagolásához igazodóan a meztelen nyúltest is tökéletesen kidolgozott. A kakaótartalma 100 grammban (1 nyúl) 25 százalék, és 59 gramm cukrot tartalmaz. De azon túl, hogy a szokásos földimogyorót nyomokban tartalmazza, az összetevői között szerepel retek, fekete répa, de még hibiszkusz is.

Íz-skála

5/3
Forrás: Life.hu

Nestlé – a karácsonyi style

Erről a fehér, piros és aranyszínű ruhába csomagolt nyúlról furcsamód mindenkinek a karácsony jutott először eszébe, nem pedig a húsvét. Ő volt azonban az egyetlen, akit a szerkesztőség minden tagja lánynak vélt, kivéve egyvalakit, aki pedig nagypapának nézte illetve egyvalaki meg nem értett művésznek. Szemérmes arckifejezése, hosszú szempillája, nem teljesen magabiztos testbeszéde és helyes frufruja arra utal, hogy nőnemű nyúlról van szó, így viszont irrelevánssá válik a nyakában látható nyakkendő jelenléte. A Smarties nyúllal közös gyártósoron készülhetett, hiszen a ruha alatt teljesen megegyezik a külsejük, annyi különbséggel, hogy a fentebb említett nyúl még egy virágot is tart a kezében. A kakaótartalma 70 grammban (1 nyúl) 25 százalék, de azt, hogy hány gramm cukrot tartalmaz, nem tudtuk meg a címke alapján.

Íz-skála

5/3
Forrás: Life.hu

Norbi update – fülekkel kompenzál?

Az egyik legkarcsúbb, nebántsvirág nyúl, valószerűtlenül nagy fülekkel. Zárt, összeszorított szája az „azért sem eszek, pedig nagyon szeretnék” életérzést közvetíti. A már kívülről is gyanús nyúl teste a ruha alatt teljesen egyszerű, identitását vesztett – arc- és mintanélküli. Kakaótartalma 50 grammban (1 nyúl) 35 százalék, és 0 gramm cukrot, helyette édesítőszert tartalmaz.

Íz-skála

5/1
Forrás: Life.hu

No name, azaz márka nélküli – nyúl a gangról

Szovjet gyerek a lakótelepről hangulatú, alacsony, tömzsi nyúlsrác, akinek nincs nyaka, viszont túl nagy a lába. Különlegessége, hogy topban van, vagy legalábbis olyan trikóban, amit már régen kinőtt, mert szemlátomást kilátszik a hasa. A levetkőztetett nyúl testének kidolgozottsága egy az egyben megegyezik a ruhával. Kakaótartalma 25 grammban (1 nyúl) 30 százalék, de azt, hogy hány gramm cukrot tartalmaz, nem tudtuk meg a címke alapján.

Íz-skála

5/1
Forrás: Life.hu

Tibi – a külvárosi nyúl

A suttyó, zsebre dugott kézzel, akinek a csomagoláson főnöke is van: egy punk csirke (vagy dinoszaurusz?), aki ugyan kicsi, de egyértelműen látszik rajta, hogy ő az ész a kis csapatban. Egyedülálló napszemüvegét volt, aki szemöldöknek vélte. A „szemeseálljól” nyúlnak a farka is hiányzik. Figyelem, a külvárosi feelingű ruhaköltemény alatt egyértelműen egy kínai nyúl lapul! Kakaótartalma 40 grammban (1 nyúl) 30 százalék, de azt, hogy hány gramm cukrot tartalmaz, nem tudtuk meg a címke alapján.

Íz-skála

5/0
Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.