Nincsen húsvét tojáslikőr nélkül – íme, a legfinomabb recept

Forrás: Thinkstock -
húsvét 2014 otthon házi tojáslikőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A házilag elkészített tojáslikőr sokkal finomabb, mint a bolti. Remek welcome drink, de díszes üvegekbe töltve, feldíszítve, egyedi ajándék is válhat belőle.   

Hozzávalók (kb. 1 liter lesz belőle):

5 tojássárgája

25 dkg porcukor

2 cs vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd

5 dl tej

2,5 dl tejszín

2,5 dl alkohol (ez lehet: tiszta szesz, (fehér)rum, vagy vodka)

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Forrás: Thinkstock

Elkészítés:

1. A tejet és a tejszínt öntsd össze, forrald fel a vaníliás cukorral vagy a félbevágott vaníliarúddal és 10 dkg porcukorral, majd tedd félre és hűtsd ki.

2. A tojások sárgáját keverd ki a maradék porcukorral, néhány kanállal tegyél hozzá a kihűlt tejből és addig habosítsd, míg a cukor teljesen elolvad benne.

3. Öntsd hozzá a kihűlt tejszínes tejet, és keverd össze jól az egészet, majd öntsd hozzá az alkoholt is.

4. Töltsd üvegekbe, majd rakd be a hűtőbe minimum egy egész napra, de igazán finom egy hét múlva lesz.

Tipp:

Amíg a hűtőben áll, naponta legalább egyszer rázd fel az üveget.

A nagy csokinyúlteszthttp://www.life.hu/csalad/20140408-a-nagy-csokinyul-teszt-husvetra-a-life-hu-szerkesztosege-tesztelte-a-csokinyulakat-a-legfontosabb.htmlHetek óta ömlik ránk a csokinyúl-tenger az áruházak polcairól. De vajon melyik nyulat válasszuk a sok közül? A Life.hu szerkesztősége a legfontosabb szempontok alapján letesztelte a legnépszerűbb, közép árkategóriás nyulakat – íme, a meglepő végeredmény!CsaládOrigoHúsvéti dekortippek – ötletek a nyúlon túlhttp://www.life.hu/csalad/20140411-husveti-dekortippek-nyulak-csibek-pasztellszinek-inspiralo-otletek.htmlNa jó, jöhetnek a nyulak is. De az idei húsvéti dekortrend inkább a friss virágokról, a helyes kiscsibékről és a finom pasztellszínekről szólnak. CsaládPanelből palotát – így csináld http://www.life.hu/csalad/20140409-panelbol-palotat-igy-csinald-praktikus-trukkok-amivel-egyedive-teheted-a-panel-lakast.htmlHazánkban több mint félmillió panellakás található. Mivel majdhogynem egy kaptafára készültek, kell néhány egyedi ötlet ahhoz, hogy a megunt panellakásból palotát varázsolj.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.