A házasság káros az alakra

Forrás: Thinkstock -
esküvő házasság család menyasszony hízás fogyókúra vőlegény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A menyasszonyok átlagosan négy és fél kilót híznak az esküvő utáni fél évben, ráadásul azok, akik korábban diétáztak, azoknál lényegesen nagyobb súlygyarapodás figyelhető meg – állítják az ausztráliai Adelaide-ben lévő Flinders Egyetem szakértői. 

Az eredmények alapján minden harmadik házasulandó nőnek fogyást javasolt a vőlegénye vagy egy családtagja a ceremóniát megelőzően. A tudósok úgy vélik, hogy a jelenség hátterében az áll: a „levadászott” férfit már nem karcsú alakkal kell megtartani.

A házasság káros az alakra – főleg a nők számára, akik az első hat hónap alatt csaknem négy és fél kilónyit gyarapodnak egy friss kutatás szerint. A ceremónia előtt fogyókúrázók ráadásul még több pluszkilót halmoznak fel, mint azok, akik korábban elégedettek voltak a súlyukkal. Az ausztrál szakértők esküvői kiállításokon toboroztak menyasszonyokat a házasságkötés és a testsúly kapcsolatának vizsgálatához. A 350 nő bevonásával készült felmérés eredményei szerint annak ellenére, hogy az arák fele fogyni szeretne az esküvő előtt, átlagban nem változik a súlyuk a szertartásra.

Forrás: Thinkstock

A ceremónia után szinte minden nő meghízik

Hat hónappal a ceremónia után azonban átlagosan 2,1 kilogrammal gyarapodtak, ám azok, akik korábban diétáztak, akár 4,5-et is felszedtek. A Flinders Egyetem tudósai szerint az esküvő utáni hízás fontos lehet a friss házasok testképének alakulását tekintve. Úgy gondolják, hogy az orvosoknak tisztában kell lenniük a testképzavarok veszélyével, illetve az ezzel kapcsolatos elégedetlenséggel.

Az esküvő előtt fogyni vágyók legfeljebb 9 kilogrammot szerettek volna leadni, s azok, akik a legnagyobb értéket tűzték ki célul, átlagosan 3,2-et híztak a házasság első fél évében. Akik pedig azért küzdöttek, hogy beleférjenek a menyasszonyi ruhába, 4,5-et híztak ugyanennyi idő alatt – csaknem háromszor annyit, mint akik nem éreztek ilyen nyomást.

Daniella kőkeményhttp://www.life.hu/ujelet/daniella/20140411-daniella-a-kezdj-uj-eletet-a-life-hu-val-kivalasztottja-deep-work-oran-jart-es-burgonyas-kukoricas.htmlSzántó Daniellát, a Kezdj új életet a Life.hu-val kiválaszottját, a fogyni vágyó menyasszonyt nem kíméltük ezen a héten sem. Daniella--Daniella lubickolt volna az uszodában, ehelyett kemény edzést kellett végigcsinálniahttp://www.life.hu/ujelet/daniella/20140410-daniella-a-kezdj-uj-eletet-a-life-hu-val-kivalasztottja-uszoedzesen-vett-reszt.htmlÚjabb szakaszába érkezett Daniella intenzív, mozgásterápiás fogyókúrája: miután bő egy hónap közös munkájának eredményeként több mint 6 kilót sikerült leadniam a Vitalteam trénerei elkezdték vele a rendszeres úszóedzéseket is.DaniellaOrigoDaniella bringával az autósokat is lehagyta!http://www.life.hu/ujelet/daniella/20140326-daniella-biciklire-pattant-es-ezzel-ment-munkaba-az-edzoinek-javaslatara-akik-kezdj-uj-eletet-a.htmlDaniella, a Life.hu edzőinek javaslatát megfogadva ma biciklivel ment munkába. DaniellaOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.