Lego rekodra készül Budapest

Lego Szent István Bazilika Guinness Rekord Telekom torony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legmagasabb tornya épülhet fel LEGO kockákból Budapesten, a Szent István Bazilikánál.

Ebben az évben Magyarországon május 21 és 25-e között, a budapesti Szent István Bazilika előtti téren a Telekom támogatásával rendezik meg a 46. LEGO Toronyépítést, amelyet előző évben az Egyesült Államokban 34,43 méter magasra sikerült építenie egy iskola tanulóinak. Idén ezt a rekordot kell túlszárnyalnia a magyar gyermekeknek, akiket két hivatalos dán LEGO építőmester segít majd a munkálatokban. A torony elemeit általános iskolás gyermekek és a Bazilikához érkező látogatók építik meg az öt nap alatt, amelyeket később egymásra illesztenek, végül így áll majd fel a világ legmagasabb LEGO tornya, amelynek megalkotásában tehát bárki részt vehet.

A torony várhatóan május 25-én délután 13 és 14 óra között éri el a legmagasabb pontját, amely megközelíti majd a 36 métert. Ezután egész nap meg lehet csodálni, vagy akár fotózkodni is lehet az elkészült rekordméretű építménnyel.

A toronyépítés mellett további számos ingyenes programmal találkozhatnak a Bazilikához látogatók, mint például LEGO mester építőakadémia, LEGO videojáték kipróbálása a Telekom csúcskészülékein és családi mozaiképítés, továbbá Ford autóépítő verseny és mozaiképítés, LEGO Chima verseny, Ninjago ninjaképző akadémia, de szabadon játszhatnak a gyerekek LEGO Star Wars vagy LEGO Friends játékasztalokon is, a legkisebbeket pedig LEGO DUPLO építőmedence vár majd. A hétvégi programokat többek között olyan sztárfellépők produkciói színesítik majd, mint Fluor Tomi, Farkasházi Réka, a Buborék Együttes és az Animal Cannibals.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.