Függöny, fel! Íme a legkorszerűbb árnyékolók

Forrás: PressLoft -
korszerűsítés otthon árnyékolás család álomotthon lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az árnyékolók terén igen széles a választék, külső és belső változat közül is választhatsz. Most megmutatjuk a legújabb fejlesztéseket!

Belső árnyékolók

Bár kevésbé hatékonyak, mint a külső árnyékolók, ha másra nincs lehetőség, a belső is ki tudja zárni a napsugarak nagy részét. A reluxa ma már nemcsak fémből, de fából is készül, így szép dísze lehet akármelyik ablaknak, és a fa változat ráadásul nem is melegszik fel a napsugarak hatására. Rolót vagy rolettát is beszerezhetsz, hiszen könnyen kezelhető, ma már tartós anyagból készítik, és jól véd a nap ellen.

Forrás: PressLoft

Külső árnyékolási lehetőségek

Az ablak külső részére rögzített árnyékolók nemcsak a napsugarak ellen védenek, de a széltől, esőtől, jégtől is, amellett télen csökkenthetik az ablakokon át történő hőveszteséget is. Ezt a védelmet nyújtja a spaletta, a zsalugáter és a redőny is. Ez utóbbiból a legnagyobb a választék, kaphatsz külső, vakolható, vagy ráépített tokos változatot, a redőny anyaga is lehet műanyag, fa vagy alumínium. Ha árnyékolásról beszélünk, akkor a korszerű redőnyöket érdemes választanod, hiszen ezek védenek a hőtől, a zajtól, és még a betörőket is távol tartják. A legjobb hőtechnikai értékekkel bíró redőnyök, melyek lamellái dupla falú poliuretánhabbal vannak megtöltve, leeresztett állapotban egyfajta hőpajzsot képeznek, és nem engedik elszökni a meleget. Nyáron a modern redőnyök más funkciói jönnek jól, van olyan, ami naphálóval és szúnyoghálóval is fel van szerelve.

Forrás: Thinkstock

Automatizált rendszerek

A legkorszerűbb árnyékolási lehetőséget az automatizált redőnyök jelentik. A betörőktől a feltolásgátlóval kombinált motoros rendszer véd, mely miatt a redőny olyan szorosan illeszkedik az ablakpárkányhoz, hogy nem lehet felfeszíteni. Az automatikus redőnyök időkapcsolóval is fel vannak szerelve, tehát különböző előre beprogramozott időpontban ereszkednek le, illetve fel, de az érzékelős változatok a napfény vagy erős szél érzékelésekor automatikus le- vagy felereszkednek. A rádiós technikával működő redőnyök nemcsak programozni lehet, de egy gombnyomással elindíthatod a redőny mozgását, még az ágyból sem kell kikelni hozzá. Vezetékekre sincs szükség, hiszen magára a redőnyre is rászerelhető egy napelemes fényérzékelő. A betörők és a hirtelen jelentkező viharok ellen jól véd a programkapcsoló, mellyel akár úgy is mozgathatod a redőnyöket, hogy otthon sem vagy – ráadásul olyan változatot is kapni, ami egy riasztót léptet működésbe illetéktelen behatolás gyanúja esetén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.