New York (állam) iskola tanuló azbeszt elhagyott helyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A New York állambeli Holley High School nevű iskolát, miután nem tudta kiszolgálni a megnövekedett tanulói létszámot, bezárták. Egy ideig edzőteremként használták az alsó szintjét, de a kétezres évek elején ezt is bezárták. Azóta üresen áll az egész épület… Elhagyatott helyek című sorozatunk kilencedik része következik. 

A New York-i Holley High School neoklasszikus épületét Carl Ade tervezte és 1931-ben nyitotta meg a kapuit. Az iskola egy idő után nem tudta kiszolgálni az egyre növekvő hallgatói létszámot, ezért a hetvenes években bezárták és egy új, nagyobb infrastruktúrával rendelkező helyszínen, nagyobb épületegyüttesben folytathatták a tanulók tovább a tanulmányaikat.

/1405/Az_el201451315589

Az elhagyott épületben ottmaradtak asztalok, székek, világítótestek és a nagyobb beépített szekrények is. Az épület nyugati részének alsó szintjén egy edzőtermet és egy hozzá tartozó kisáruházat nyitott a Liftec Manufacturing nevű cég a nyolcvanas évek elején, ám ez a vállalkozás húsz év után csődbe ment, így ezt is bezárták.

Az épületet nemrégiben életveszélyessé nyilvánították, nemcsak düledező falai, mennyezetéből lógó vezetékei és kitört ablakai miatt, hanem azért is, mert az épületben rengeteg ólomfestéket használtak, amelynek nagy mennyiségű jelenléte káros az egészségre. Ráadásul az iskola építésének idején még azbeszttartalmú anyagokat használtak hő- és hangszigetelésre – ez pedig növeli a tüdőbetegségek kialakulásának kockázatát.

Itt találod az iskolát

A Holley nevű település Murray városában található, Orleans megyében, New York államban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.