A jövő strandjai – az 5 legjobb aquapark itthon

Forrás: Thinkstock -
strand Nyár fürdés Aquapark
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre indul a strandszezon! De ha nem csupán néhány szabadtéri medencére vágysz, hanem extrém csúszdákra, élményfürdőre, szörfoktatásra, raftingra, masszázsra, jakuzzira, barlangfürdőre, akkor neked egy aquaparkban van a helyed! Íme, Magyarország 5 legjobb vízi élményparkja. 

A legjobb aquaparkok bel- és kültéri fürdésre is alkalmasak – így nemcsak nyáron, hanem akár esős vagy éppen fagyos időben is kényelmesen ellazulhatsz bennük. Ezek valóságos családi élményparadicsomok, ahol a klasszikusnak számító fürdő- és úszómedence mellett számos szórakozási lehetőséget találunk.

Forrás: Thinkstock

Extrém kalandok és tökéletes ellazulás

A vízi birodalmakban akár szörfoktatásra is feliratkozhatunk, azonban a szabadtér legcsábítóbb elemei mégiscsak a vízi csúszdák. A családi pályáktól az extrém kalandot ígérő kamikaze, rafting vagy a több mint rejtélyes ufócsúszdáig sok kreációt találunk a hazai aquaparkok kínálatában. Akár 50 km/órás sebességgel is száguldhatunk vagy óriási lefolyóban pöröghetünk, esetleg egy hagyma belsejében találhatjuk magunkat. A gyerekek nagy kedvencei közé tartoznak a mászófalak, a hullámmedencék és a vízen járó labda, vagyis a Zorb. De az úszáson túl az izmok jótékony ellazulását is segíthetjük, ezt az időszakosan hol itt, hol ott beinduló masszázsfúvókák biztosítják, így megtalálható nyakzuhany, masszázspad vagy éppen jakuzzi is egy medencén belül. De a barlangfürdő, a sodrófolyó és a gejzír is népszerű ezekben a létesítményekben.

Programok a vízen túl

Ha meguntuk a fürdőzést vagy a napozást, akkor irány mozogni! Számos sportolási lehetőség adott az aquaparkokban: strandröplabda-, foci-, minigolf-, petanque-, sőt még lengőtekepálya is van. A legkisebbek a játszótereken tölthetik az időt, vagy éppen játszóházban, szakszerű felügyelet mellett, míg a szülők kiélvezik a wellness-kezeléseket vagy a szaunákat tesztelik.

Íme a jövő

A legtöbb létesítmény készpénzmentes fizetést és beléptetőrendszert tesz lehetővé vendégei számára. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy olyan karszalagot kapunk, mely feltölthető egyenleggel rendelkezik. Ez nyithatja a kabint, a számlához írja az igénybe vett plusz szolgáltatásokat, a büféfogyasztást, melyet távozáskor kell csak rendeznünk anélkül, hogy kulcsokkal és apróval vacakolnánk.

Íme az öt legnépszerűbb vízibirodalom itthon

Aquaworld Budapest, Budapest

Szolgáltatások a fent említetteken túl: úszásoktatás, babaúszás, születésnapok szervezése, nyári táborok, búvár- és szörfoktatás, kalandpark, szaunaszeánszok. Nyitva minden nap 06.00 órától 22.00 óráig. Belépőjegy 2 órára 2690 forint, gyerekeknek 3-14 éves kor között 1350 forint, 3 év alatt ingyenes.

Forrás: Aquaworld

Zalakarosi fürdő, Zalakaros

A strandfürdő és fedett fürdő mellett külső-belső élményfürdő, gyógycentrum és nemcsak gyógyászati, hanem rengeteg wellness, medical wellness és alakformáló szolgáltatás várja a látogatókat, reggel 09.00 órától 19.00 óráig. Belépődíj 2200 forint.

Napfényfürdő Aquapolis, Szeged

A négy évszakos „vízivárosban” minden van, ami egy igazi élményfürdéshez kell. A napijegy 4300 forint, de gyerekjegyet már 2150 forintért válthatunk.

Annagora Aquapark, Balatonfüred

Élményfürdő, csúszdapark, Magyarország legnagyobb hullámfürdője, gyönyörű panoráma a Balatonra, s mindez a parttól 500 méterre – tökéletes nyári kikapcsolódás Balatonfüreden. Belépőjegy egész napra: felnőtteknek 2500 forint, gyerekeknek 2000 forint, 3 éves kor alatt ingyenes.

Forrás: www.annagora.com

Aquarius élmény- és parkfürdő, Nyíregyháza

Természetes gyógymódokra alapozott prevenciós, egészségmegőrzési, wellness-szolgáltatások, magas attraktivitású szabadidős tevékenységeket biztosító komplexum. Felnőtt belépőjegy ára: 2600 forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.