A jövő strandjai – az 5 legjobb aquapark itthon

Forrás: Thinkstock -
strand Nyár fürdés Aquapark
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre indul a strandszezon! De ha nem csupán néhány szabadtéri medencére vágysz, hanem extrém csúszdákra, élményfürdőre, szörfoktatásra, raftingra, masszázsra, jakuzzira, barlangfürdőre, akkor neked egy aquaparkban van a helyed! Íme, Magyarország 5 legjobb vízi élményparkja. 

A legjobb aquaparkok bel- és kültéri fürdésre is alkalmasak – így nemcsak nyáron, hanem akár esős vagy éppen fagyos időben is kényelmesen ellazulhatsz bennük. Ezek valóságos családi élményparadicsomok, ahol a klasszikusnak számító fürdő- és úszómedence mellett számos szórakozási lehetőséget találunk.

Forrás: Thinkstock

Extrém kalandok és tökéletes ellazulás

A vízi birodalmakban akár szörfoktatásra is feliratkozhatunk, azonban a szabadtér legcsábítóbb elemei mégiscsak a vízi csúszdák. A családi pályáktól az extrém kalandot ígérő kamikaze, rafting vagy a több mint rejtélyes ufócsúszdáig sok kreációt találunk a hazai aquaparkok kínálatában. Akár 50 km/órás sebességgel is száguldhatunk vagy óriási lefolyóban pöröghetünk, esetleg egy hagyma belsejében találhatjuk magunkat. A gyerekek nagy kedvencei közé tartoznak a mászófalak, a hullámmedencék és a vízen járó labda, vagyis a Zorb. De az úszáson túl az izmok jótékony ellazulását is segíthetjük, ezt az időszakosan hol itt, hol ott beinduló masszázsfúvókák biztosítják, így megtalálható nyakzuhany, masszázspad vagy éppen jakuzzi is egy medencén belül. De a barlangfürdő, a sodrófolyó és a gejzír is népszerű ezekben a létesítményekben.

Programok a vízen túl

Ha meguntuk a fürdőzést vagy a napozást, akkor irány mozogni! Számos sportolási lehetőség adott az aquaparkokban: strandröplabda-, foci-, minigolf-, petanque-, sőt még lengőtekepálya is van. A legkisebbek a játszótereken tölthetik az időt, vagy éppen játszóházban, szakszerű felügyelet mellett, míg a szülők kiélvezik a wellness-kezeléseket vagy a szaunákat tesztelik.

Íme a jövő

A legtöbb létesítmény készpénzmentes fizetést és beléptetőrendszert tesz lehetővé vendégei számára. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy olyan karszalagot kapunk, mely feltölthető egyenleggel rendelkezik. Ez nyithatja a kabint, a számlához írja az igénybe vett plusz szolgáltatásokat, a büféfogyasztást, melyet távozáskor kell csak rendeznünk anélkül, hogy kulcsokkal és apróval vacakolnánk.

Íme az öt legnépszerűbb vízibirodalom itthon

Aquaworld Budapest, Budapest

Szolgáltatások a fent említetteken túl: úszásoktatás, babaúszás, születésnapok szervezése, nyári táborok, búvár- és szörfoktatás, kalandpark, szaunaszeánszok. Nyitva minden nap 06.00 órától 22.00 óráig. Belépőjegy 2 órára 2690 forint, gyerekeknek 3-14 éves kor között 1350 forint, 3 év alatt ingyenes.

Forrás: Aquaworld

Zalakarosi fürdő, Zalakaros

A strandfürdő és fedett fürdő mellett külső-belső élményfürdő, gyógycentrum és nemcsak gyógyászati, hanem rengeteg wellness, medical wellness és alakformáló szolgáltatás várja a látogatókat, reggel 09.00 órától 19.00 óráig. Belépődíj 2200 forint.

Napfényfürdő Aquapolis, Szeged

A négy évszakos „vízivárosban” minden van, ami egy igazi élményfürdéshez kell. A napijegy 4300 forint, de gyerekjegyet már 2150 forintért válthatunk.

Annagora Aquapark, Balatonfüred

Élményfürdő, csúszdapark, Magyarország legnagyobb hullámfürdője, gyönyörű panoráma a Balatonra, s mindez a parttól 500 méterre – tökéletes nyári kikapcsolódás Balatonfüreden. Belépőjegy egész napra: felnőtteknek 2500 forint, gyerekeknek 2000 forint, 3 éves kor alatt ingyenes.

Forrás: www.annagora.com

Aquarius élmény- és parkfürdő, Nyíregyháza

Természetes gyógymódokra alapozott prevenciós, egészségmegőrzési, wellness-szolgáltatások, magas attraktivitású szabadidős tevékenységeket biztosító komplexum. Felnőtt belépőjegy ára: 2600 forint.

Tanulj, szórakozz, vásárolj ingyen! – Használd okosan az internetet!http://www.life.hu/csalad/20140513-tanulj-szorakozz-vasarolj-ingyen-az-interneten.htmlHa ügyesen keresgélsz az interneten, rengeteg olyan dologhoz juthatsz hozzá ingyen, amiért máshol tízezreket fizetnél. Tanulhatsz, játszhatsz, vásárolhatsz – mindezt egy fillér nélkül. Íme, a leghasznosabb, ingyenes szolgáltatást nyújtó oldalak.CsaládOrigoSajátos nevelési igényű gyerek az iskolábanhttp://www.life.hu/csalad/20140505-sajatos-nevelesi-igenyu-gyerek-az-iskolaban.htmlA szülők várakozással teli izgalommal készülnek gyermekük születésére: elképzelik, milyen lesz, gondolatban talán pályát is választanak magzatuknak. Amikor azonban a születés után nem sokkal kiderül, hogy a gyermek sérülten jött a világra, embert próbáló napok, hetek, évek következnek. Túljutva az első sokkon rájönnek, hogy valami mást, valami pluszt kell nyújtaniuk neki.Család--10 dolog, amit soha ne mondj egy nőnek!http://www.life.hu/csalad/20140422-10-dolog-amit-soha-ne-mondj-egy-nonek.htmlSok férfi panaszkodik arra, hogy a női észjárást képtelenség megfejteni vagy követni. Éppen ezért segítségképpen összegyűjtöttük a 10 leginkább vérlázító mondatot, amit még véletlenül sem szeretünk hallani.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.