Bezzeganya blog: Minden az anyákról szól. És az apákkal mi lesz?

Forrás: Thinkstock -
Anyacsavar anyák napja anyahajó anya apa anyajegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Már gyerekkoromban tudtam, hogy ezt a világot az anyákra szabták. Már a születési anyakönyvemben is az anyám nevét írták, nem apuciét. Lássuk be, ez a világ nem rólunk szól" - írja szellemesen kaktuszfüge, a Bezzeganya blog szerzője.

Anyatermészet van, és nem apa, ősanyáról beszélünk, és nem ősapáról. A repcsik nem az apahajóra szállnak le, és sajnos apából nincs egy. A csavarokat anyára tekerik, és nem a faterokra. Elapátlanodott gyerek nem létezik, bérapáról sem hallottam még. Anyajegy csúfíthat egy szép arcot, de apajegy? Focimeccsen nem az apák pic..ját szidják a szurkolók, a költő anyjához ír ódát, és nem a faterjához.

Forrás: Thinkstock

Anyák napját ünnepeljük, sőt még a nőnapot is, az apákra csak 40 éve szentelnek némi figyelmet az USA-ban, de nálunk ez a nemes ügy még gyerekcipőben jár. Anyasági segély jár a szülés után, apasági nem. Anyanyelven beszélünk és nem apanyelven. A kisbabákat anyatejjel táplálják, az apatej, az valami egészen más. Ha meghalunk, az anyaföldbe kerülünk, nem apaföldbe. Anyám, vigasztalj engem, énekelte Balázs Fecó, én se tehetek mást. Ezt a világot, én megmondtam, az anyáknak találták ki. A bejegyzés végéért kattints a Bezzeganya blogra!

Nászutak, amik véres gyilkosságba torkolltakhttp://www.life.hu/csalad/20140605-naszutak-amik-veres-gyilkossagba-torkolltak.htmlA nászutak romantikusak, hangulatosak, a párok szerelmesen andalognak szebbnél szebb helyeken. Ám vannak olyan nászutak is, amelyek gyilkossággal végződnek. De ki gyilkol és miért? Íme, az elmúlt évek legrejtélyesebb esetei. CsaládOrigoEgy anorexiás lány hétköznapjai http://www.life.hu/csalad/20140611-egy-anorexias-lany-hetkoznapjairol-mesel-eder-krisztian-fotoin-lathato-etkezesi-zavaros-lany-kapcsan.htmlAz anorexiáról már sokan sok mindent megírtak. Mivel egyre nagyobb méreteket ölt ez a betegség a kamaszok körében világszerte, már gyakorlatilag minden információt megtalálhatunk ezzel kapcsolatban – például az interneten is. A Life.hu most úgy döntött, hogy nem a betegségről vagy annak kialakulásáról mesél, inkább néhány fotón keresztül megmutatja, hová lehet eljutni ezzel a betegséggel, ha nem figyelünk rá oda kellőképpen.CsaládOrigoA dührohamok oka, hogy szuperérzékeny a gyerek?http://www.life.hu/csalad/20140527-a-duhrohamok-oka-hogy-szupererzekeny-a-gyerek.htmlMaga az anyaság sok-sok bizonytalansággal jár. Jól csinálom? Beírassam ide vagy oda? De ha az ég megáldott téged egy gyerekkel, aki látszólag csak azért született, hogy téged bosszantson, sírba vigyen és elég ciki vele közösségbe menni, a maradék önbizalmad is elszáll. Velem is ez történt - írja Eszter, a Bezzeganya blogon. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.