Íme, a legfinomabb egészséges energiabombák

Narancs cékla málna energia turmixgép zöldség turmix répa gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Íme, három energetizáló turmix, ami elűzi a rosszkedvet és a depressziót. Ráadásul egészségesek és finomak is!

Négygyümölcsös energiabomba

Hozzávalók: 1/2 papaja, 2 kivi, 1 narancs, 1/2 grapefruit

Elkészítése: Hámozd meg a papaját és a kivit, kapard ki a papaja magját. Vágd egyforma darabokra és tedd turmixgépbe. A narancs és a grapefruit levét préseld ki, majd öntsd azt is turmixgépbe. Turmixold krémessé a gyümölcsöket. Ha túl sűrű önts hozzá szénsavmentes ásványvizet. Öntsd pohárba és díszítsd egy szelet kivivel.

Forrás: Thinkstock

Hatása: Sok A-, C-, E- és B3-vitamint, rostot, béta-karotint, papaint, magnéziumot, káliumot, rezet, mangánt, vasat és foszfort tartalmaz. Antioxidáns, méregtelenítő, energetizáló hatású, jót tesz az emésztőrendszernek és a bőrnek.

Piros bogyós turmix, amitől azonnal felébredsz

Hozzávalók: 150 g ribizli, 6 spenótlevél, 2 narancs

Elkészítése: Mosd meg a ribizlit, szabadítsd meg a szárától. Hámozd meg a narancsokat és öblítsd le a spenótleveleket. Préseld ki a levüket és töltsd pohárba. Néhány szem ribizlivel díszítsd vagy egy szelet naranccsal.

Forrás: Thinkstock

Hatása: A piros bogyós turmix élettel tölt meg és serkenti a vérkeringést. Magas káliumtartalma segít szabályozni a vérnyomást. Készítheted fekete ribizliből is, így még inkább erős antioxidáns hatású, gyulladáscsökkentő és immunerősítő turmixot kortyolhatsz.

Céklás finomság

A szerző kedvence

A zöldségleveket alapvetően jobban szeretem, mint a gyümölcsleveket, így nem véletlen, hogy e három energiabomba közül a céklás finomságra szavazok. Laktató, energetizáló lé, ami nemcsak egészséges, de finom is. A málna pedig kicsit megbolondítja az egészet. Isteni.

Hozzávalók: 4 nagyobb sárgarépa, 1 nagyobb narancs, 1 nagyobb cékla, 1 marék málna

Elkészítése: Tisztítsd meg a zöldségeket és a gyümölcsöt, dobd pár percre a turmixgépbe. Dobj rá egy marék idénygyümölcsöt, például málnát.

Forrás: Thinkstock

Hatása: A hozzávalók egytől egyig gazdagok A- és C-vitaminban, karotinban, káliumban. Fogyasztása azonnal feltölt energiával.

A hónap színe: a málna, minden mennyiségbenhttp://www.life.hu/csalad/20140619-a-honap-szine-a-malna-a-lakberendezesben-minden-mennyisegben.htmlRomantikus, kifinomult, játékos – nagyjából ezekkel a jelzőkkel lehetne illetni a málnarózsaszínt, ami a lakásba kerülve feldob bármilyen helyiséget.CsaládHárom recept grillezéshez – a legfinomabb falatok nyárestékrehttp://www.life.hu/csalad/20140617-harom-recept-grillezeshez-a-legfinomabb-falatok-nyarestekre.htmlVégre itt a grillszezon – a kellemesen hűs estéken jólesik néhány finom falat egy-egy pohár pincehideg bor mellé. Ha grillpartit szervezel vagy csak otthon grilleztek a pároddal, ezekkel a receptekkel semmiképpen nem foghatsz mellé. Íme, a Life.hu kedvencei. CsaládEzt esszük 2014-ben - a legtrendibb ételekhttp://www.life.hu/csalad/20140109-ezt-esszuk-2014-ben-a-legtrendibb-etelek.html2013-ban a macaron vitt mindent, de idén vajon mik lesznek a trendi ételek? A nemzetközi gasztro-nagyágyúk a következőket jósolják nekünk: keverünk mindent, a sósat az édessel, a japán konyhát a zsidóval, a thai-t az északival, az indiait a mexikóival. De végre egyre népszerűbb a slow food és a zöld gasztronómia is. Hajrá!Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.