Pályaudvar ókori fürdő mintájára – Michigan Central Station

szellemváros Michigan Central Detroit vasút elhagyott helyek pályaudvar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egykoron szebb napokat élt a most lepusztult Michigan Központi Pályaudvar Detroitban, ám 75 éves fennállása után bezárták. Azóta szellemvilággá váltak a kietlen, hatalmas terek. Elhagyatott helyek sorozatunk következő része.

A Michigan Központi Pályaudvar 1913-ban nyitotta meg kapuit Detroitban. Megnyitásakor a világ legmagasabb vasútállomása volt, köszönhetően a vele egybeépült 120 szobás szállodának. A 18 emelet magas, 46 ezer négyzetméter alapterületű klasszicista épület – amit egy ókori római fürdő mintájára terveztek - évekig tartó kihasználtsága után végül a város és a vasút 1988-ban a bezárása mellett döntött.

/1407/A_lep2014730172350

A pusztuló épület a szellemvárossá váló Detroit egyik jelképe, jól mutatja a város évtizedek óta tartó hanyatlását. A fotósok és a filmesek számára kedvelt helyszín, többek között 2006 októberében a Transformers film egyik jelenetét is itt forgatták, de szerepelt korábban A sziget című filmben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.