Ördögűzés a XXI. században – halállal végződő félelmetes szertartások

halál ördög pap ördögűző szertartás ördögűzés 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki ne ismerné Az ördögűző (The Exorcist) William Peter Blatty azonos című könyve alapján készült amerikai horrorfilmet? 1973-ban ezt a filmet tartották a világ legfélelmetesebb alkotásának, és sokan ma is így vélekednek róla. Sőt! Vannak közöttünk olyan emberek is, akik szentül meg vannak győződve arról, hogy a film valóságos eseményeken alapul – és ma sem rettennek vissza egy kiadós ördögűzéstől. Íme, a kétezres évek három legfélelmetesebb esete. 

Az édesanya két gyermekét megölte, kettőt pedig súlyosan megsebesített

Ahogyan korábban is írtuk, nemrégiben egy édesanya ördögűzési szertartás során végzett a két gyermekével Maryland államban. A 28 éves Zakieya Avery és még egy nő a békésen alvó gyerekekre támadt, később azt mondták, az ördögöt akarták kiűzni a kicsikből. A szomszéd hívta a rendőrséget, amikor meglátta az autója közelében véres késsel hadonászó nőt. Még a sokat tapasztalt rendőröket is sokkolta a látvány, amely a lakásban fogadta őket. Négy vérbefagyott kicsit találtak a gyerekszobában. Az egyéves kisfiú, Norell Harris, valamint a kétéves kislány, Zyana Harris már halottak voltak, két nagyobb testvérük súlyos sérülésekkel hevert a padlón. És sajnos nem ők az egyedüliek...

Napjainkban ilyen egy ördögűzés Kongóban Forrás: AFP

A legismertebb hazai eset

2012. április 6-án családi tragédia történt Kulcson. Egy háromszintes családi házban négyen meghaltak és hárman súlyosan megsérültek. Már az elsődleges adatok alapján kiderült, hogy a bűncselekmények elkövetésével az egyik családtag, a 23 éves H. Csanád Jutas megalapozottan gyanúsítható. A férfit rövid időn belül a helyszín közelében a TEK Műveleti Főosztály tagjai elfogták. A kihallgatás során részletes, beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy démoni megszállottság hatása alatt cselekedett, az volt a célja, hogy megszabaduljon családtagjaitól. Cselekményét úgy akarta végrehajtani, hogy családtagjait elkülöníti egymástól, és egyesével végez velük.

Kristy Bamu 15 éves volt, amikor testvére 101 késszúrással végzett vele

A 28 éves Magdalie Bamu és Eric Bikubi 2007-ben megkínozták és megölték Magdalie tinédzser testvérét, akiről azt gondolták, hogy megszállta az ördög. Mire Kristy karácsony napján megfulladt, 101 szúrt sebet ejtettek rajta. Ekkor már napok óta verték és büntették őt, így kénytelen volt „beismerni”, hogy valóban megszállta az ördög – ez amúgy így szokás a Kongói Demokratikus Köztársaságban, ahonnan a család eredetileg származott. Londonban viszont – ahol éltek – ez már elítélendő bűncselekmény. A pár nemrégiben életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

Részlet az Ördögűző c. filmből Forrás: AFP

Elismerte a Vatikán az ördögűzők társaságát

Hivatalosan elismerte a Szentszék, a római katolikus egyház legfőbb intézménye, a nemzetközi ördögűzők társaságát, amelynek tagjai arra hivatottak, hogy megszabadítsák a híveket az őket kínzó démonoktól. A vatikáni Klérus Kongregációja jóváhagyta a szervezet szabályzatát, és az egyházjog alapján elismerte a csoport működését. A lépés azt jelzi, hogy a római katolikus egyház elfogadja az ördögűzés vitatott gyakorlatát. Az ördögűzők társaságának világszerte harminc országban mintegy 250 katolikus pap a tagja. A szervezet egyik alapítója Gabriele Amorth atya, aki Róma legfőbb ördögűzőjeként vált ismertté. Magára a jelenségre 1973-ban hívta fel a nem katolikus közönség figyelmét Az ördögűző című amerikai film.

A 22 éves Janet Mosest Új-Zélandon végezték ki

A Moses család kilenc tagját vádolták meg azzal, hogy megölték a 22 éves Janetet, miközben egy maori átoklevétellel kapcsolatos szertartáson vettek részt. A család úgy vélte, Janetet megszállta a gonosz. Először a szemét vájták ki, végül megfojtották. Mike Antunovic védőügyvéd szerint senki nem felelős a lány haláláért, hiszen a családtagok csak segíteni szerettek volna rajta.

Ördögűzés itthon

Itthon is létezik olyan weboldal, ami kifejezetten ezzel a témakörrel foglalkozik. Itt megrendelhetünk az ördögűzésen kívül egyéb szolgáltatásokat is, például átok- vagy rontáslevételt, kérhetünk védelmet az ártó szellemek ellen, de akár házszentelést is.

És hogy hogyan is zajlik egy ördögűzés manapság? Korábbi, erről szóló cikkünket ITT olvashatod.

Gyerekek verik egymást félholtra legálisan – ketrecharc 18 év alatthttp://www.life.hu/csalad/20140624-gyerekek-verik-egymast-felholtra-legalisan-ketrecharc-18-ev-alatt.htmlNemrég három gyereket szállítottak súlyos sérüléssel kórházba - egyes hírek szerint szegény sorsú gyerekeket ketrecharcban versenyeztettek profi versenyzők ellen, ráadásul fejvédő nélkül. Korábban pedig egy 16 éves fiúnak a tüdeje szakadt le egy viadal alkalmával. A Life.hu utánajárt a gyerekek körében egyre népszerűbb ketrecharc-jelenségnek.Család--"8 éves voltam, aznap volt az utolsó napom gyerekként" – szexuális abúzus gyerekkorbanhttp://www.life.hu/csalad/20140520-8-eves-voltam-aznap-volt-az-utolso-napom-gyerekkent-szexualis-abuzus-gyerekkorban.html„1982-ben, egy nyári napon megváltozott az életem. 9 éves voltam akkor, de soha többé nem voltam gyermek. Az apám korábban 'csak' vert (4-5 éves koromtól vannak erre vonatkozó emlékeim), ám akkortól kezdve mást is akart. 18 éves koromig heti több alkalommal használt, vert, testileg-lelkileg gyötört, kénye-kedve szerint. Az anyám csendes szemlélőként hagyta ezt.” – olvasható egy szomorú történet kezdete az Anoni Mara Társaság beszeljrola.hu oldalán, ami azért jött létre, hogy megtörje a csendet és nyíltan beszéljen a gyerekkori szexuális abúzusról.Család--Egy anorexiás lány hétköznapjai http://www.life.hu/csalad/20140611-egy-anorexias-lany-hetkoznapjairol-mesel-eder-krisztian-fotoin-lathato-etkezesi-zavaros-lany-kapcsan.htmlAz anorexiáról már sokan sok mindent megírtak. Mivel egyre nagyobb méreteket ölt ez a betegség a kamaszok körében világszerte, már gyakorlatilag minden információt megtalálhatunk ezzel kapcsolatban – például az interneten is. A Life.hu most úgy döntött, hogy nem a betegségről vagy annak kialakulásáról mesél, inkább néhány fotón keresztül megmutatja, hová lehet eljutni ezzel a betegséggel, ha nem figyelünk rá oda kellőképpen.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.