Minden napra egy Rolex – így szórják a pénzt a dúsgazdag apukák gyerekei

elit Rolex tinédzser Facebook magániskola internet Snapchat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vérlázító fotókat posztolnak a közösségi oldalakra azok a gyerekek, akik jó dolgukban már nem igazán tudnak mit csinálni. 

Külön oldalt hoztak létre erre a célra a magániskolák növendékei a Facebookon és az Instagramon is. Sőt! Mivel tényleg annyira vérlázító fotók kerülnek ezekre a helyekre, újabban leginkább a Snapchatet használják: itt ugyanis a képek mindössze 10 másodpercig láthatók, azután maguktól megsemmisülnek. A kedvenceink között akad olyan fotó, amin egy tinédzser Dom Perignonban mos kezet – ez köztudottan a világ egyik legdrágább pezsgője. De akad olyan kép is, amin jól látható, hogy az apuci által egy hétre adott zsebpénztömeg nem fér bele a gyerek pénztárcájába. Persze vannak méregdrága autók, helikopterek, feszített víztükrű medencék - és sokkoló megjegyezések mindezekhez.

"A gyerekek a szülői mintát követik, így ha azt látják, hogy a felnőtteknek fontos, milyen tárgyakkal veszik körbe magukat, nekik is az lesz” – mondta Németh Erika klinikai gyermekszakpszichológus. Számukra a tárgyak, az ismétlődő közös szokások, például a külföldi nyaralások biztonságot jelentenek, mivel szeretik az állandóságot.

Nekünk Bret Easton Ellis remekműve, az amerikai társadalomkritika egyik legcsillogóbb remekműve, az Amerikai Psycho jut erről eszünkbe.

/1407/J_m_d201474163917

A regény főalakja Pat Bateman, huszonhat éves yuppie a Wall Streetről; intelligens, jóképű, elegáns és gazdag fiatalember. Lételeme a csillogó felszín: a legdivatosabb és legdrágább holmikban jár, a legfelkapottabb éttermekben vacsorázik a barátaival és soros barátnőivel, ízlése ételben-italban főúri, fényűző lakása tömve a csúcstechnológiát képviselő szórakoztató-elektronikai szerkentyűkkel, véleménye a zenétől a politikáig mindenről naprakész. De Bateman valójában értéket, mértéket nem ismerő pszichopata szörnyeteg, aki a belsejében tátongó űrtől szexorgiákkal, egyre rafináltabb kéjgyilkosságokkal, sőt kannibalizmussal igyekszik menekülni – mindhiába.

Tinédzserek, akik az internet miatt gyilkoltakhttp://www.life.hu/csalad/20140616-tinedzserek-aki-az-internet-segitsegevel-gyilkoltak.htmlMinden idők legmegdöbbentőbb pere zajlik jelenleg Amerikában – két 12 éves lány megpróbálta meggyilkolni a barátnőjüket csak azért, mert egy internetes karakterrel szerettek volna találkozni, aki persze nem is létezik. Az internet hatalmas felelősség – oda kell figyelni arra, hogy a gyerekek mire használják. Íme, a leghátborzongatóbb gyilkosságok, amelyeket fiatalok követtek el az internet miatt vagy annak segítségével. CsaládOrigoGyerekek verik egymást félholtra legálisan – ketrecharc 18 év alatthttp://www.life.hu/csalad/20140624-gyerekek-verik-egymast-felholtra-legalisan-ketrecharc-18-ev-alatt.htmlNemrég három gyereket szállítottak súlyos sérüléssel kórházba - egyes hírek szerint szegény sorsú gyerekeket ketrecharcban versenyeztettek profi versenyzők ellen, ráadásul fejvédő nélkül. Korábban pedig egy 16 éves fiúnak a tüdeje szakadt le egy viadal alkalmával. A Life.hu utánajárt a gyerekek körében egyre népszerűbb ketrecharc-jelenségnek.Család--A világ legnagyobb baromságai, amiket a gyerekek a mesékből tanulnakhttp://www.life.hu/csalad/20140616-a-vilag-legnagyobb-baromsagai-amiket-a-gyerekek-a-mesekbol-tanulnak.htmlJön a szőke herceg, természetesen hófehér lovon, elcsattan egy szenvedélyes csók és ettől a pillanattól kezdve minden tökéletes lesz, míg világ a világ. Ez az egyik a sok baromság közül, amit a gyerekek a népszerű mesékből tanulhatnak. És hidd el, van még jó néhány. Íme, a kedvenceink.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.