Boszorkánykonyha: így lesz szagmentes a hűtőszekrényed

Forrás: Thinkstock -
szag hűtőszekrény kellemetlenség citrom boszorkánykonyha tipp ecet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Íme, a tuti tipp, ami segít abban, hogy ha bármikor kinyitod a hűtőszekrényt, ne risszanak el a kellemetlen szagok.

Legutóbb abban adtunk tanácsot, hogyan készíts természetes dezodort. Most pedig egy újabb házipraktikát ajánlunk. Biztos előfordult már a te háztartásodban, hogy amikor kinyitod a hűtőt, a kellemetlen szagok miatt vagy visszacsapod az ajtaját vagy szellőztetni kényszerülsz. Ez utóbbi viszont a hűtőnek nem tesz jót. A hűtőszag nem feltétlenül a rossz ételek miatt alakul ki, hiszen az isteni sült húsok vagy savanyú káposzta a hűtőben állva biztosan nem úgy illatoznak majd, mint a konyhában.

Forrás: Thinkstock

Számtalan ház praktika létezik a hűtőszak ellen. Az egyik legegyszerűbb: vágj félbe egy friss citromot és tedd a hűtőbe. A citrom levét ki is facsarhatod és egy kis tálba öntve szintén tedd a hűtő polcára. Az eredmény hamar érezhető lesz, és amikor kitárod az ajtót, örömmel konstatálod majd, hogy üde citromillat árad a hűtődből.

A Life.hu tippje

A makacs, hosszantartó szagok ellen, amikor már a friss citrom nem tökéletesen fejti ki a hatását, célszerű az egész hűtőszekrényt ecetes vízzel átmosni, mert ezzel teljesen semlegesítheted a szagokat. A tiszta, friss hűtőbe pedig betenni egy félbevágott citromot biztos, ami biztos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.