Kiderült: éveken át molesztálta tanítványait a budapesti gimnázium elismert tanára

Forrás: ANP/AFP/Roos Koole -
gimnázium iskola pedofil molesztálás diák tanár Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrégiben a 444.hu oldal számolt be arról, hogy 25 évvel ezelőtt éveken át molesztálta rábízott tanítványait a budapesti elitgimnázium tanára. 

A cikkben számos - azóta felnőtt - férfi és nő mesélte el saját élményeit Sipos Pál tanárúrral kapcsolatban, akit a szerző álnéven csak S-nek emlegetett. A cikk hosszasan taglalta, hogy mit és hogyan követett el az említett S. annak idején - főként fiatal fiúkat vett rá csoportos maszturbálásra. Az írásból az is kiderül, hogy hogyan maradhatott mindez egészen idáig titokban. A cikk végén megszólaltatták az összetört tanár urat is, akiről felreppent az a hír, hogy miután lebukott és elhagyta az elit gimnáziumot, a köztévénél helyezkedett el és itt is próbálkozott fiatal gyakornokokkal.

Az Origo.hu felfedte a kilétét az említett pedagógusnak, és egy médiajogász segítségével megkísérelt utánajárni annak, vajon ennyi év után valóban elévülhet-e egy ilyen jellegű bűncselekmény.

Forrás: ANP/AFP/Roos Koole

Részlet a 444.hu cikkéből:

"Zoltán negyvenéves, szakmájában sikeres, családos férfi, 25 éve volt S. gimnáziumi tanítványa. Az életében látszatra minden rendben volt, de valami mégsem stimmelt. Nem érezte jól magát, időnként szorongott, rémálmok gyötörték, és még azt se tudta, hogy tulajdonképpen mi a baja. Elment pszichológushoz, és ott megértette, hogy miért álmodta például azt, hogy megöli S. tanár urat, nagyon sok a vér, és rettenetesen fél, mert nem tud mit kezdeni a holttesttel. Aztán megértette, hogy egyáltalán nem tette túl magát azon, hogy S. volt az első szexuális partnere, és egyáltalán nem ő akarta, hogy ez így legyen. S. szexuális játékokba vonta be a rábízott fiatalokat. Leginkább a 14-18 éves korosztály érdekelte, főleg a fiúk, de azért a lányok is. Mindez pedig nem egy világvégi sufniban történt állami gondozott gyerekekkel, hanem egy kifinomult belvárosi közegben, művészek, orvosok, politikusok és egyéb kiválóságok gyerekeivel. Sem a felnőttek, sem pedig a gyerekek nem tudtak mit kezdeni a helyzettel."

"A legtöbb gyereknek fogalma sem volt arról, hogy a táborban éjszaka, amikor a többség már aludt, akkor a játékok termében, ahol a pingpongasztal is volt, S. együtt maszturbált a nagyobb fiúkkal. Ezt a mai napig sokan nem akarják elhinni. Hallottam róla később dolgokat, de szerintem a táborban ilyesmi nem lehetett." – mondta Bence. A nála 5 évvel idősebb Zoltán viszont elmondta, hogy néhány nagyfiúval S. kezdeményezésére és részvételével egymáshoz értek, kézzel és szájjal is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.