egészségügyi dolgozó pályázati felhívás Aranyanyu2014 hétköznapi hős orvosnő pályázat Aranyanyu Aranyanyu 2014 pedagógus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg te is ismersz olyan nőt, aki kitartóan, szívvel-lélekkel, mások számára is példaértékűen végzi a munkáját. Három év alatt 21 ilyen rendkívüli asszony kapta meg az Aranyanyu Díjat. 2014-ben ismét keressük ezeket a hétköznapi hősnőket.

2011-ben Rácz Zsuzsa írónő és a Richter Gedeon Nyrt. hozta létre az Aranyanyu kezdeményezést. A Richter Aranyanyu Díj legfontosabb missziója a nők önbecsülésének növelése, a hétköznapi hősök elismerése. Mostantól szeptember 21-ig jelölheted a környeztedben élő, érted, értünk, gyermekeinkért, barátainkért, közösségünkért nap mint nap sokat tevő orvosnőket, pedagógusokat vagy egészségügyi szakdolgozókat. A jelölésedet itt adhatod le!

2014-ben hat nő lehet Aranyanyu

2014-ben hat nő veheti majd át a kétszázezer forintos pénzjutalmat és a Richter Aranyanyu Díjjal járó elismerést. Novemberben a www.aranyanyu.hu weboldalon mutatják be a nagyközönségnek a 12 döntős Aranyanyu portréfilmjét és november 20-án derül ki, hogy közülük kik vehetik át a díjakat.

Rácz Zsuzsa írónő, mint alapító, aktívan részt vesz a díjazás folyamatában, a történeteket hivatásából adódóan íróként is szemléli: "Minden jelölés egyedi és különleges, a jelöltek hivatása, sorsa egy-egy regény számomra. Büszke vagyok arra, hogy ennyi rendkívüli nő él az országban és igazi mázlistának érzem magam, hogy sokukat személyesen is ismerhetem. Igazi példaképek számomra."

Az alapítókon kívül a zsűri tagjai: Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Dobó Kata színésznő, dr. Gyarmati Andrea olimpikon és Kriston Andrea, az Intimtorna módszer kidolgozója.
Nagy Tímeát minden alkalommal lenyűgözi a díjazottak hivatástudata, sokat merít a belőlük áradó lelkesedésből. Szerinte már az is nagy elismerés számukra, ha jelölik őket, hiszen minden pozitív visszajelzés újabb erőt ad a folytatáshoz.
Dr. Gyarmati Andreát – nem véletlenül – az olimpiára emlékezteti a díjátadó, a mindennapok dicső bajnokaként tekint a Richter Aranyanyu díjazottakra.
"A kezdeményezés reményt ad, hogy érdemes jónak és egyre jobbnak lenni abban, ami a hivatásunk, mert ez a munka meghozza a gyümölcsét, mondjuk egy Richter Aranyanyu Díj formájában" – mondta Kriston Andrea.
Dobó Kata színésznő bevallotta: hosszú ideig él a díjátadó katartikus pillanatainak emlékéből, viszi magával az emelkedett hangulatot, a szívbemarkoló érzéseket a hétköznapokon. Sajnos zsűritagként ő nem jelölhet, pedig elmondása szerint nem telik el olyan hét az életében, amikor ne érezné azt egy-egy nővel kapcsolatban, hogy ő bizony megérdemelné, hogy Aranyanyunak válasszák.

Mit kell tenned, ha jelölni szeretnél?

Az ajánlásokat három kategóriában várják a www.aranyanyu.hu honlapon szeptember 21-ig. Egy személyes történetben kell bemutatni a jelölni kívánt orvosnőt, pedagógust vagy egészségügyi szakdolgozót. A rövid írásban meg kell jelennie a jelölt elhivatottságának, odaadó személyiségének.

A beérkezett jelölésekből kategóriánként négy, tehát összesen tizenkét döntős Aranyanyut választanak ki. A jelöltekről portréfilm készül, ennek alapján internetes szavazással a nagyközönség dönthet arról, hogy kik kapják meg idén a díjat. Emellett a hattagú zsűri is odaítél minden kategóriában egy díjat, így összesen hatan vehetik át a novemberi díjátadón a Richter Aranyanyu Díjat és a vele járó, személyenként 200 ezer forintos pénzjutalmat.

Ebben az évben bővül a díjazottak száma a Ridikül különdíjnak köszönhetően. A Ridikül Magazin és a Ridikül Műsor is folyamatosan tájékoztat majd a Richter Aranyanyu Díjról, a döntősökről, a díjátadó gáláról, illetve az általuk kiválasztott különdíjasról.

Az idei díjazás folyamata már nem csupán asztali számítógépen, hanem bármilyen internetes böngészésre alkalmas eszközön követhető, illetve szavazat is leadható, ráadásul a jelölők között értékes nyeremények is gazdára lelnek. Szintén fontos újítása a 2014-es évnek, hogy a közönségszavazás is a www.aranyanyu.hu oldalon történik, érdemes tehát csatlakozni a közösséghez és figyelemmel kísérni a bizonyára negyedszer is sok izgalmat, fordulatokat tartogató eseményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.