Ne hazudj! Valamiért mindenki várta, hogy elkezdődjön a suli - te is!

Forrás: Thinkstock -
suli iskola iskolakezdés szeptember
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén még az időjárás is a nyári szünetet siratja. Az iskolakezdés - akár esik, akár fúj, akár süt a nap - mindig is valahogyan borongósnak tűnik. Mindez persze valójában nem igaz! Titokban mindenki izgatottan várta valamiért a sulit. Tudjuk! Mi így emlékszünk rá.

Edina, újságíró, szerkesztő

A gimis osztálytársam volt a szerelmem, és alig vártam, h újra nap mint nap láthassam...;)

Judit, Kult rovat

Én csakis azért vártam a sulikezdést, hogy újra láthassam az aktuális szerelmemet... De azért az osztálytársakat is vártam, mert mindig volt valami aktuális pletyi, amit végre alaposan át lehetett beszélni. És - bár ez elég eminens dumának tűnik - vártam az új, jószagú, ropogós tankönyveket... amiből októberre többnyire szamárfüles salátát csináltam :-)

Barbi, Trend és Ez zsír! rovat

Vártam a sulit, mert örültem, hogy látom a szerelmemet, bevallom, szerettem tanulni, így örültem, hogy újra lehet, és persze vártam a barátnőket, a pletyiket.

Bea, újságíró

Vártam, hogy végre találkozhassam az iskolás cimborákkal, elmesélje mindenki, hogyan telt a nyár. Szerettem az új tanszereket nézegetni, a színes tolltartót, a tiszta és szamárfül nélküli füzeteket, az új tankönyvek illatát. Természetesen ahogy haladtak a hetek ez a lelkesedés alábbhagyott. A tolltartó varázsa elmúlt, a füzetek tele lettek megtanulni való okossággal, a tankönyvek súlyos terhet jelentettek az iskolatáskában.
Forrás: Thinkstock

Zsófi, fotóriporter

Három hónap után jó érzés volt először bemenni az osztálytermünkbe, amit előző évben dekoráltunk ki. Mindig valamelyik osztálytársamba voltam szerelmes, úgyhogy bazira vártam a szeptembert, hogy végre találkozhassunk. Mindig hiperaktív voltam, és nyár végén már untam a burám, úgyhogy az iskola tulajdonképpen változatosságot jelentett. Vártam a rajzórákat, vártam azt, hogy elkezdhessek írni az új füzetekbe, az elején még gyöngybetűkkel. Iszonyat jó sulibüfénk volt, szóval a csokis fánkot is vártam meg a büfésnénit. Vártam a suli utáni kosarazásokat. Vártam a papírgyűjtő akciókat, mert olyankor mindig a közeli bevásárlóközpontból kaptunk bevásárlókocsikat, és azzal jártuk a környéket és gyűjtöttük a papírt.

Anikó, újságíró

Nagyon jó volt az osztályközösség, egy csomó volt osztálytársammal a mai napig nagyon jóban vagyok, úgyhogy én leginkabb miattuk vártam az iskolakezdést :) A másik legjobb dolog a sulira való bevásárlás volt, nagyon szerettem válogatni (jajaj), és mivel elég nagy stréber voltam, bevallom, néha a tanulás is hiányzott a nyáron, úgyhogy egy kicsit már azt is vártam...

Mikor lesz már őszi szünet?

Az Origo.hu összegyűjtötte, hogyan alakul a tanév, mikor lesznek a hosszú hétvégék és a szünetek. A szeptember és a március lesz a legkeményebb hónap, októberben viszont alig kell majd suliba menni. Hat hosszú hétvége lesz, de ezzel főleg a felnőttek járnak jól, az iskolákban ugyanis négy hosszú hétvége is a szünidővel esik egybe.
Cikizték a suliban Victoria Beckhamethttp://www.life.hu/csalad/20140124-victoria-beckham-brit-divattervezot-gunyoltak-az-iskolaban-osztalytarsai.htmlKi gondolta volna, hogy a ma egyik legbefolyásosabb divatikon előtt értetlenül álltak a suliban?CsaládKezdődik az iskola – íme, a legpraktikusabb tanulósarkokhttp://www.life.hu/csalad/20140618-iskolakezdesre-osszevalogattuk-a-legpraktikusabb-tanulosarkokat-szekeket-asztalokat-mutatunk.htmlAkár elsőbe megy a gyerek, akár már gimnazista, mindenkinek szüksége van egy praktikus tanulósarokra ahhoz, hogy megfelelő körülmények között tanulhasson egész évben.Család--Legyen mutatós, de kényelmes - A legdivatosabb iskolatáskák 2014 őszérehttp://www.life.hu/csalad/20140627-iskolataska-trend-2014-osz-igy-lesz-divatos-a-gyerek-a-suliban.htmlTény, hogy egy iskolás gyereknek inkább a küllem számít, mint az ergonómia egy iskolatáska kiválasztásakor. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezünk arról sem, hogy a választott táska, amiben gyermekünk több kilogramm súlyú tanszert cipel majd, óvja a gerincét is. Íme, az idei ősz legmutatósabb és legkényelmesebb táskái.Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.