"Segíts ki egy kis spermával!" - A világ legfurcsább családjai

Forrás: The Globe and Mail -
feleség család férj hagyomány gyereknevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mennyire fontos a klasszikus családminta a gyerekek számára? Vannak, akik fittyet hánynak a konvenciókra, és egészen különös módját választották a családi életnek – hogy működik-e? Íme!

Az anya, a spermadonor és a gyerek

Carol Einhorn elfoglalt üzletasszony New Yorkban. Mikor közeledett a „most vagy soha” pillanat gyerekvállalás tekintetében, körbenézett, de nem volt körülötte senki, akivel szívesen összekötötte volna az életét. Egy jóbarátját, a csontkovács George Russellt kérte fel a leendő apa szerepére. Habár George nagyszerű házasságban élt, úgy döntött, kisegíti Carolt némi spermával. A donáció sikerült és megszületett Carol szeme fénye, Griffin. A kisfiú tisztában van vele, hogy hogyan fogant és mivel így nőtt fel, semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy édesapjának külön szobája van a házban, ahol élnek és hetente egyszer egyetlen éjszakát tölt csak náluk. George ugyanis úgy döntött, a gyereknevelésben nem szeretne részt venni – hiszen a megállapodás is így szólt –, viszont szeretné látni, ahogy a fia felnő.

George Russell és a 3 éves Griffin Forrás: Chang W. Lee/The New York Times

Négyek társasága

Két pár, akik az egyetemi éveik alatt szobatársak voltak, úgy döntöttek, hogy felnőtt életüket is közösen folytatják. Vettek hát egy hatalmas házat, ahová mindannyian beköltöztek. „A házimunka így többfelé oszlik, mindenki kiveszi a részét, mégsem megterhelő senkinek. A költségeket is megosztjuk, így a rezsi vagy a havi nagybevásárlás sem kerül olyan sokba, mintha csupán ketten élnénk egy házban” – meséli Rebecca, az egyik érintett. De mi történik akkor, ha a két pár összeveszik? Vagy valakik szakítanak és az egyik pár egyik tagja egyedül marad, netán ő is elköltözne? A párok nem aggódnak, a négy személyből ketten ugyanis ügyvédek, így valószínűleg meg fogják tudni oldani a váratlanul felmerülő helyzeteket. Mindkét pár szeretne gyereket, ebben a helyzetben pedig a bébiszitterkedéssel sem lesz gond – a négyből valaki alkalomadtán biztosan otthon tud maradni néhány órára…

Gazdag Enikő pszichológus szerint

Ma már egyre ritkább a hagyományos értelemben vett klasszikus család. A mozaikcsaládok egyre nagyobb teret hódítanak, és ahogyan ez esetben is, minden más esetben is az a lényeg, hogy a gyerek, vagy gyerekek biztonságban érezzék magukat és attól a személytől, aki az úgynevezett főgondozójuk, a lehető legtöbb szeretet kapják.

Amikor az apa az anya, és az anya az apa

A Kentuckyban élő Nick és Bianka Bowser valószínűleg a világ legfurcsább párja. A férfi, Nick valójában nőként született és anno a Nicole nevet kapta, míg felesége, Bianca Jasonként látta meg a napvilágot. Egész gyerekkorukat úgy élték le, hogy tudták, nem abban a testben élnek, amiben valójában szeretnének. Amikor a pár találkozott egymással, a férfitestben született Jason, azaz Bianca már nő volt. Szerelem volt első látásra, összeköltöztek, és Nick, azaz korábban Nicole ekkor vált teljes értékű férfivé. Ahogyan a legtöbb pár, Nick és Bianca is szerettek volna gyereket, és mivel transzszexuális műtét nem történt, így az apa, Nick (vagyis a pár valódi nőtagja) hagyományos úton esett teherbe és hordta ki két közös gyermeküket, a hároméves Kait és az egyéves Paxet. "A terhesség megélése maga volt a borzalom" – nyilatkozta a férfi, a két gyermek édesanyja. A végleges plasztikai műtétekkel azonban még ezek után is várnak.

Forrás: Facebook/Bianca Bowser

Hárman párban

A szintén amerikai pár, Nekky Jamal és felesége, Sarah évek óta éltek együtt közös gyermekeikkel, amikor a férfi megismerte Catherine-t és a nő beköltözött a családi fészekbe. Úgy tűnt, ez a megoldás mindenkinek kedvére való volt: Sarah ugyanis sokat dolgozott, de az új családtag, Catherine, aki úgy szerette a gyerekeket, mintha a sajátjai lennének, egész nap otthon volt, így ő viselte gondját a két kislánynak és vezette a háztartást is. Aztán, úgy másfél évvel ezelőtt megszületett Catherine kisfia is, akinek az édesapja szintén az egyre bővülő család férfitagja, Nekky. Így immár három felnőtt és három gyerek alkotja az igen különös családot. Sarahnak és Catherine-nek saját hálószobája van, Nekky pedig a két nő között jön-megy. „A megfelelő és őszinte kommunikáció a mi esetünkben különösen fontos, de hát minden pár életében az. Egyelőre minden működik, és habár mindannyian járunk családterapeutához, kijelenthetem, hogy ebben a felállásban a felnőttek és a gyerekek is maximálisan boldogak” – nyilatkozta a férfi.

Forrás: The Globe and Mail

Családban marad…

Tom és Carmen 32 évvel ezelőtt randevúzni kezdtek. A románc nem tartott túl sokáig, öt hét után szakítottak egymással. Tom eltűnt Carmen életéből, mikor a nő rájött, hogy teherbe esett. Úgy döntött, megtartja a gyereket, annak ellenére, hogy Tom már nem az életének a része. Akkoriban egy másik fiú udvarolt a nőnek, akivel gyorsan elvetette magát, és azt mondta, hogy övé a gyerek is. Később Tom is családot alapított, és gyerekei születtek. 20 évvel ezután James és Maura egy bárban találkoztak. Szerelem volt első látásra, hamarosan összeköltöztek, összeházasodtak. James aztán, mikor hazautazott édesanyjához, mesélt újdonsült feleségéről és annak családjáról, és a leírtak alapján Carmen szinte biztos volt abban, hogy Maura édesapja ugyanaz a személy, mint az ő gyermekének az apja. A család utánajárt a történteknek, ami szíven ütötte az akkor már nyolc éve együtt élő párt. Mikor megtudták, hogy valójában testvérek, első gondolatuk a válás volt, de mivel már nyolc éve szerették egymást, végül úgy döntöttek, házasok maradnak. Sőt, később közös gyermekük is született. Tom, a pár mindkét tagjának édesapja azóta is ígéri, hogy meglátogatja gyerekeit és unokáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.