Furcsa formák extravagáns embereknek - 10 szuper komód

design család komód bútor dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Komódot keresel? Unod a fából, ne adj’ isten, MDF-lapból készült, egyenszínű csodákat? Gyűlölöd, hogy bárhová mész, ugyanazok a darabok köszönnek vissza rád? Ne add fel: az ötletes, kreatív tervezők olykor még elő tudnak rukkolni egy-egy mesés darabbal. Persze, ezek akár többször annyiba is kerülhetnek, mint a hagyományos társaik, de valamit valamiért, nem igaz?! Íme, 10 igazán különleges komód.  

Holdbéli tájon

Sotirios Papadopoulos Full Moon nevű darabja éjszaka mutat a legjobban. Míg nappal szürke holdbéli tájat mutat, addig éjszaka halványan világít – így csempészi a világűr hangulatát a hálószobába.

Forrás: Sotirios Papadopoulos

Olaszország szerelmeseinek

Az 1964-ben, a Fabio De Sanctis & Ugo Sterpini-Officina 11 stúdió által tervezett komódot eredeti Fiat 500-as ajtók díszítik.

Forrás: www.robertogobbophoto.it

Akár egy műalkotás

Heritage, azaz Nemzeti örökség nevet kapta az extravagáns modern bútorokat gyártó Boca do Lobo komódja. Nem véletlenül: a különleges darab felér egy műalkotással.

Forrás: www.bocadolobo.com

Múlt és jelen egy darabban

Ferruccino Laviani tervezte azt a hétköznapinak semmiképpen nem mondható komódot, amely egyfajta szimbolikus hidat képez a múlt és jelen között.

Forrás: www.laviani.com

Gigantikus gyémánt a nappaliban

Egy jókora darab gyémánt – ezt imitálja ez a limitált szériás darab, amelyet az olasz Boca de Lobo gyártott.

Forrás: www.bocadolobo.com

Fából, újraértelmezve

Claudio Bitetti a Mogg számára álmodta meg ezt a különös, fakerítésre emlékeztető kortárs designkomódot.

Forrás: Claudio Bitetti

Sinus-görbe fából

Terezie Simonova fából készült alkotása egy sinusgörbére vagy egy EKG-ra emlékeztet bennünket.

Forrás: Terezie Simonova

Mesés kelet, odahaza

Marokkó varázslatos hangulatát csempészheted be a The Moroccan elvnevezésű bútordarabbal a nappalidba.

Forrás: Terezie Simonova

Fantázialényekkel és hieroglifákkal díszítve

Antoine Audiau és Manuel Waros grafikusok kezeinek munkáját dicsérhetjük e komód tervrajza láttán, amely, valljuk be, a legkevésbé sem szokványos darab. A spanyol BD Barcelona számára készített terv szerint kortárs motívumok, egyiptomi hieroglifák, fantázialényeg díszítik a zongoralakk-feketében és hófehérben megálmodott darabokat.

Forrás: Antoine Audiau, Manuel Waros

Csak vidáman!

Ugyan ki ne szeretne egy-egy helyiséget némi színnel feldobni? Az Antoine Hartley-féle komóddal választani sem kell: a világ szinte összes színében pompázó Edna nevet viselő bútordarabbal egy csapásra szivárványt varázsolhatsz a legunalmasabb helyiségbe is.

Forrás: Antoine Audiau, Manuel Waros
Így dekoráld a falat ősszel - ezekkel újjávarázsolhatod a nappalidathttp://www.life.hu/csalad/20140731-faldekoracios-otletek-amik-feldobjak-a-nappalidat.htmlHa a hagyományos faldekorációkat unalmasnak találod, itt van néhány rendhagyó ötlet: ezekkel az olykor meghökkentő és mindenképpen látványos elemekkel egycsapásra feldobhatod az egyhangú falfelületeket. Család--7 tuti tipp, amivel újjávarázsolhatod a nappalidathttp://www.life.hu/csalad/20140311-7-tuti-tipp-amivel-ujjavarazsolhatod-a-nappalidat.htmlTéged is megérintett a tavasz frissessége és az otthonodban egy kis változatosságra vágysz? Ahelyett, hogy teljes átalakításba kezdesz, elég mindössze néhány, de hatásos kiegészítő, amitől teljesen átalakul a szoba hangulata. Íme, 7 trükk, amivel pillanatok alatt újjávarázsolhatod a nappalidat.CsaládOrigoBanksy a nappaliban! A graffitiművész beköltözikhttp://www.life.hu/csalad/20140102-banksy-mualkotasok-a-nappaliban.htmlBizonyára hallottál már a híres street-art művészről, Banksyről, akinek világhírű alkotásai ezúttal nemcsak az utcákat, de az otthonodat is díszíthetik. Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.