Gyerekesély Közhasznú Egyesület hús tojás tej élelmiszer magyar főváros Magyarország vidék szegénység nélkülözés kenyér felmérés sajt gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevesebb hús, tojás, tej, sajt, de több kenyér kerül a szegénységben élő gyermekek asztalára, mint a felső ötödhöz tartozókéra – derül ki a Gyerekesély Közhasznú Egyesület felméréséből.

A szegénység főképp a gyermekes családokat sújtja, ezen háztartások több mint 30%-a pedig csak nehézségek árán tud megélni – írja a Gyerekesély Közhasznú Egyesület jelentésére hivatkozva az Origo.

Forrás: Thinkstock

Tavaly a magyarok 14,3%-a számított szegénynek, miközben ez a gyerekeknél 23,2 százalék volt. A szervezet felmérése alapján az egy főre jutó jövedelmi átlag 60%-a alatt élők aránya kétszer nagyobb vidéken, mint a fővárosban. A szegények kenyérből fogyasztanak a legtöbbet, húsra, tojásra, sajtra és tejre a felső ötödhöz tartozók háromszor többet költenek, mint a legszegényebbek.

"Ha nem jön be az álmom, közmunkás leszek"

Az abaújkéri Wesley János Általános Iskolában körülbelül 600 hátrányos helyzetű diák tanul. A mélyszegénységben élő gyerekek számára az egyetlen esélyt ez a hely jelenti a kitörésre - a róluk és az iskola igazgatójával készült kisfilmünket ITT nézheted meg.
A gyerekek helytelen táplálkozása akár daganatos betegséghez is vezethet http://www.life.hu/csalad/20141001-a-gyerekkori-helytelen-taplalkozas-felnottkorra-es-olyan-kronikus-betegsegek-kialakulasahoz.html Ugye te is hallottad már a következő mondatokat: "Ha néha hamburgert eszik, attól még nem lesz semmi baja a gyereknek!" vagy hogy "Jól van, kisfiam, itt a chips, legalább csöndben maradsz egy kicsit!". A felelőtlen szülők talán nem is gondolják, mekkora károkat okoznak a helytelen táplálkozási szokásaikkal a gyerekeiknek. Család Origo Szeretne kitörni a mélyszegénységből az X-Faktor énekese http://www.life.hu/bulvar/20141010-horvath-krisztian-az-rtl-klub-x-faktor-enekese-nagy-lehetoseg-elott-all-hogy-kitorjon-a.html Horváth Krisztián élete legnagyobb lehetőségének tartja, hogy bekerült az X-Faktorba, Little G Weevil Mentorházába. A hétvégén kiderül, sikerült-e Krisztiánnak megfordítani az életét. TV + Bulvár RTLKLUB Változik a távhő és a gyógyszerek ára mától - Drágulhat a kenyér http://www.life.hu/news/20141001-valtozik-a-tavho-es-a-gyogyszerek-ara-oktober-2014-oktober-1-tol.html Változik 800 gyógyszer ára, olcsóbb lesz a távhő, minimálisan emelkedik a lakossági gázár, és új számot kapott az egyetemes belföldi tudakozó is - tudta meg az Origo. News Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.