Három nagyszerű trükk a takarításhoz - szuperhatékony megoldások pillanatok alatt

Forrás: Thinkstock -
vegyszer takarítás otthon popsitörlőkendő törlőkendő lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegye fel a kezét, aki szeret hosszasan takarítani! Ha a te kezed is az öledben illetve az egéren maradt, a következő sorokban hasznos tippekkel fogsz gazdagodni, ami a hatékony és gyors takarítást illeti. 

1. Az igazi jolly joker: a popsitörlőkendő

Ha van kisbabád, úgyis van otthon, ha pedig nincs, akkor most itt van az ideje annak, hogy beszerezz egy csomagot ebből a varázskendőből. Bármelyik márka bármelyik darabja jó lehet, ha takarításról van szó. Ezzel ugyanis a legmakacsabb friss foltokat is kiszedheted a kanapéból vagy a szőnyegből, de tökéletesen, foltmentesen teszi ragyogóvá az összes csaptelepet a konyhában, fürdőszobában, mellékhelyiségben.

Forrás: Thinkstock

2. A fény bajnoka: a papírtörlőkendő

A ragyogó ablakok nélkülözhetetlen kelléke – akár a boltokban kapható ablaktisztító-folyadékokat használod, akár a természetesség híveként az ecethez nyúlsz, ha üvegtisztításra adod a fejed, puha papírtörlőkendőre szükséged lesz. Ha ugyanis ezzel szárazra törlöd a megtisztított felületet, biztos lehetsz benne, hogy foltmentes és csillogó lesz az ablakod. Ha pedig emellett ezekkel a törlőkendőkkel szárazra törlöd a megtisztított kádat, csaptelepeket a fürdőszobában vagy akár a konyhában, a vizes helyiségek mindegyike garantáltan szép és foltmentes lesz.

3. Makacs foltokhoz: sminklemosó korong

A zsírosabb foltok, így például a rúzs- és szemceruzanyomok eltüntetéséhez nyújt remek segítséget egy-egy körömlakklemosóval átitatott sminklemosó korong. Ezzel garantáltan eltűntethetők a makacsabb foltok a fürdőszobapultról, szaniterekről, de ha a görgős szék kereke fogta meg a parkettát, ezzel a trükkel a fekete csíkoktól is pillanatok alatt megszabadulhatsz.

+ 1 tipp

A mikroszálas kendőkkel vegyszerek nélkül tisztíthatod meg az üvegfelületeket és tükröket egyaránt. Garantáltan ragyogóvá és foltmentessé varázsolhatsz velük mindent a lakásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.