Terhességi hányinger gyötör? Ezt tedd ellene

Forrás: Thinkstock -
terhesség hányinger gyógytea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A terhesség alatt a megváltozott hormonszintek okozzák a reggeli rosszulléteket. Ez pedig szinte minden nőt érint terhessége első három hónapjában mindenképpen, de van, akinél egészen a szülésig elhúzódhatnak a rosszullétek.

Az émelygés kellemetlen, bizonytalan érzés, gyakran egyéb tünetek, például verejtékezés, hidegrázás vagy erős nyálelválasztás is kísérik. Az émelygést esetenként hányás követi. Hányáskor a gyomor izmai átmenetileg elernyednek, majd görcsösen összerándulnak úgy, hogy a gyomortartalmat nem a vékonybélbe, hanem az egyidejűleg összehúzódó hasizmok segítségével a nyelőcső irányába lökik. A gyomorszáj elernyed, a gyomortartalom pedig a nyelőcsövön és a szájüregen át a külvilág felé távozik.

Forrás: Thinkstock

Várandósan azonban nem szedhetünk gyógyszereket, így a hányáscsillapító szedése sem ajánlott ebben az időszakban. Valahogyan azért mégis érdemes küzdeni a reggeli rosszullétek ellen – a természetes gyógymódok ez esetben is segítségünkre lehetnek.

Ilyen lehet például az akupunktúrás kezelés, amikor a fülünkön lévő akupresszúrás pontok ingerlésével mulasztják el a hányingert. Segítségünkre lehetnek a különböző gyógyteák – így például a gyömbérből főzött tea jó megoldás lehet, ahogyan a borsmentatea is megnyugtatja a gyomor nyálkahártyáját. De akár egy jó masszázs is segíthet.

Jó megoldás lehet az is, ha este odakészítünk az ágyunk mellé egy csomag natúr kekszet: ébredéskor, még mielőtt felkelnénk az ágyból, egy-két szem elfogyasztása nagy segítség lehet - ez ugyanis azonnal felszívja a felesleges gyomorsavat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.