Terhességi hányinger gyötör? Ezt tedd ellene

Forrás: Thinkstock -
terhesség hányinger gyógytea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A terhesség alatt a megváltozott hormonszintek okozzák a reggeli rosszulléteket. Ez pedig szinte minden nőt érint terhessége első három hónapjában mindenképpen, de van, akinél egészen a szülésig elhúzódhatnak a rosszullétek.

Az émelygés kellemetlen, bizonytalan érzés, gyakran egyéb tünetek, például verejtékezés, hidegrázás vagy erős nyálelválasztás is kísérik. Az émelygést esetenként hányás követi. Hányáskor a gyomor izmai átmenetileg elernyednek, majd görcsösen összerándulnak úgy, hogy a gyomortartalmat nem a vékonybélbe, hanem az egyidejűleg összehúzódó hasizmok segítségével a nyelőcső irányába lökik. A gyomorszáj elernyed, a gyomortartalom pedig a nyelőcsövön és a szájüregen át a külvilág felé távozik.

Forrás: Thinkstock

Várandósan azonban nem szedhetünk gyógyszereket, így a hányáscsillapító szedése sem ajánlott ebben az időszakban. Valahogyan azért mégis érdemes küzdeni a reggeli rosszullétek ellen – a természetes gyógymódok ez esetben is segítségünkre lehetnek.

Ilyen lehet például az akupunktúrás kezelés, amikor a fülünkön lévő akupresszúrás pontok ingerlésével mulasztják el a hányingert. Segítségünkre lehetnek a különböző gyógyteák – így például a gyömbérből főzött tea jó megoldás lehet, ahogyan a borsmentatea is megnyugtatja a gyomor nyálkahártyáját. De akár egy jó masszázs is segíthet.

Jó megoldás lehet az is, ha este odakészítünk az ágyunk mellé egy csomag natúr kekszet: ébredéskor, még mielőtt felkelnénk az ágyból, egy-két szem elfogyasztása nagy segítség lehet - ez ugyanis azonnal felszívja a felesleges gyomorsavat.

Élet az anyaméhbenhttp://www.life.hu/csalad/20141017-megmutatjuk-hogyan-fejlodik-a-magzat-az-anyamehben-kilenc-honapon-keresztul.htmlAmikor egy nő bizonyossá válik abban, hogy várandós, attól a pillanattól kezdve a legtöbbünkben kíváncsiság lesz úrrá: nemcsak azt próbáljuk meg elképzelni, milyen lesz majd a gyerekünk, ha megszületik, hanem azt is tudni, sőt látni szeretnénk, mi zajlik pontosan az anyaméhben a terhesség kilenc hónapjában.Család--Szuperül érzi magát a magzat az anyaméhbenhttp://www.life.hu/csalad/20140902-egy-ultrahangfoton-a-magzat-huvelykujjat-feltartva-jelzi-milyen-jol-erzi-magat.htmlEgy interneten keringő ultrahangfotón a magzat hüvelykujját feltartva fejezi ki tetszését. Nagyon jópofa!CsaládOrigoElképesztő felvételek: így alakul ki az emberi arc az anyaméhbenhttp://www.life.hu/csalad/20120706-elkepeszto-felvetelek-igy-alakul-ki-az-emberi-arc-az-anyamehben.htmlA BBC Inside the Human Body sorozatában nemrég elkészítették az emberi fej méhen belüli fejlődésének animációját.Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.