Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gyerekrajz családon belüli erőszak kiállítás sokkoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes kiállítás nyílt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon. A gyerekek rajzain azt is láthatjuk, hogyan élik meg a kicsik a családon belüli erőszakot.

"Számtalan oka lehet annak, hogy a nők nem lépnek ki egy erőszakos kapcsolatból. A leggyakrabban a gyerekekkel takaróznak. Sokan azzal áltatják magukat, hogy amikor éppen nem történik bántalmazás, akkor boldogan élik a mindennapokat. A szégyenérzet és a bűntudat is szerepet játszik abban, ha egy nő eltűri, hogy a férje bántalmazza. A leggyakrabban félelemből nem cselekszenek."
Olvasd tovább cikkünket IDEkattintva!

November 25-én, a nők elleni erőszak megelőzésének világnapján nyílt kiállítás a gyerekek rajzaiból. Szarkáné Kövi Márta, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója döbbenetesnek nevezte a rajzokat. Az igazgató asszony arra is felhívta a figyelmet, hogy az erőszakot minél előbb fel kell ismerni és tenni ellene - annál is inkább, mert a bántalmazott gyerekek felnőtt korukban gyakran maguk is bántalmazóvá válnak – írja a police.hu, ahol a többi alkotást is megnézheted!

Forrás: police.hu

A fotók alapján az apák gyakran nyúlnak az alkoholhoz, viselkedésük erőszakos, agresszív, félelmet keltő. A kiállítást a szervezők figyelemfelhívásnak szánták - nem csak rendőröknek, hanem a jelzőrendszer más tagjainak is. A következő hetekben iskola- és óvópedagógus csoportok is látogathatják a sokkoló tárlatot.

Itt kérhetsz segítséget!

Bántalmazott nők és gyerekek segélyvonala: 06-80-505-101

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.