5 gyerekkori szokás, amihez felnőttként is ragaszkodsz

Forrás: Thinkstock -
ragaszkodás nassolás munkahely szokás gyerekkor játék bűntudat felnőtt egyedüllét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyerekkor félelmei, szokásai, problémái közül jó néhány végigkísér minket egész életünkben, így még ma, felnőttként is szembesülünk velük. Íme, a legtipikusabbak.

A gyerekkor izgalmas és kemény kihívás volt. Néha sírtunk és hisztiztünk, mondjuk, amikor nem kaptunk meg egy hőn áhított játékot, de azzal a reménnyel mentünk tovább utunkon, hogy egy nap, amikor felnőttek leszünk, minden sokkal egyszerűbb lesz. Nos, most, hogy már felnőttek vagyunk, tudjuk, hogy mindez nem teljesen igaz. A jól berögzült gyerekkori szokások pedig nem múltak el.

Forrás: Thinkstock

Íme, 5 példa:

1. Azt akarjuk, hogy szeressenek minket
Amikor kicsik vagyunk, kétségbeesetten akarjuk, hogy mindenki szeressen minket. Biztosak vagyunk benne, hogy ha sok édességet veszünk és megosztjuk az osztálytársainkkal, akkor mindenki szeretni fog. Ez a felnőtt életünkben is így van. Szeretnénk, hogy a munkatársaink, ismerőseink, professzoraink kedveljenek minket, még akkor is, ha mi nem is szeretjük annyira magunkat.

2. Minden új játékot akarunk
Bár a „játék" fogalma kicsit megváltozott, a vágy, hogy megszerezzük a legújabb, legjobb dolgokat, amelyek népszerűek, nem múlt el.

3. Nassolni akarunk ebéd előtt
Még mindig látod anyukád csalódott arcát, amikor közeledsz a kikészített süteményhez ebéd előtt, pedig tudod, hogy „kell helyet hagynod" a többinek is... A nassolási vágy sokunknál örökre megmarad.

4. Ideges vagy az első nap az új munkahelyen
Emlékezz az első napodra az óvodában, hogy mennyire haza akartál rohanni a szüleidhez. Emlékezz az első iskolai napodra, amikor mindenki idegen és elvárásokat támaszt veled szemben. Ugyanaz a helyzet, ha új állásunk van, de a szüleink már nem jönnek értünk, ha baj van...

Milyen munkahely illik hozzád? Csillagjegyed elárulja! Kattints IDE a részletekért!

5. Bűntudatot érzel, miután valami bajt okoztál
Utálunk bajba kerülni, ugye? Úgy érezzük magunkat, mint egy kiskutya, aki csak úgy csetlik-botlik, aztán rászólnak és fenékre ül. Micsoda? Én? Biztos? Nincs semmi, ami elmulasztaná a bűntudatunkat... Semmi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.