Tényleg okosabb gyerekeik lesznek a nagy fenekű nőknek? Érdekes kutatásra bukkantunk

Forrás: Thinkstock -
zsír kutatás comb omega-3 zsírsav fenék okos gyerek intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pittsburgi Egyetem tanulmánya szerint intelligensebb gyerekeik lesznek azoknak az anyáknak, akiknek nagyobb a feneke. Íme, a részletek.

A kutatás szerint a fenéken és a combokon lerakódó zsír olyan összetevőket tartalmaz, amelyek segítenek a gyerek idegrendszerének fejlődésében. Will Lassek professzor a Sunday Timesnak beszélt a tanulmányról. Azt mondta, hogy a problémás területeken lévő zsír elengedhetetlenül fontos a gyermek agyi fejlődéséhez, főleg szoptatáskor.

Forrás: Thinkstock

„A zsír ezeken a területeken úgy működik, mint egy raktár. Sok DHA nevű ómega-3-zsírsavat tartalmaz, amely elengedhetetlen összetevője az emberi agynak. Úgy tűnik, mintha a nők úgy fejlődtek volna, hogy képesek legyenek felhalmozni ezeket a zsírokat a baba érkezéséig" - magyarázta a szakember. Hozzátette: a zsírsejtek mozognak a terhesség alatt, így a magzat képes felvenni a tápanyagot belőlük.

Az új kutatás máris heves vitákat generált, sokan kételkednek benne, hogy a nagyobb fenekű és szélesebb combú nők valóban okosabb gyermeket szülnek-e...

Íme, 5 dolog, amit senki nem mondott el a szülés előtti egy hétről! Kattints IDEa cikkért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.