Főzd meg a pasidat! Last minute legényfogó fogások

finomság Valentin-nap szerelem valentin 2015 étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mivel is lephetnéd meg a pasidat Valentin-napon, ha nem egy istenien finom vacsorával. Valószínűleg jobban fog örülni neki, mint egy giccses kis apróságnak.

Zöldséges csirke

Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 50 dkg csirkemellfilé, 2 piros húsú paprika, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl zöldségleves, 2 evőkanál szójaszósz, só, bors, olívaolaj

Elkészítése: A zöldséget mosd meg. A cukkinit és a paprikát vágd vékony hasábokra, de karikázhatod is. A csirkét vágd egészen vékonyra. Az olajat forrósítsd fel, a cukkinit és a paprikát 3 percig erősen pirítsd. Hámozd meg a fokhagymát, és összenyomva add a zöldségekhez. Keverd bele a zöldséglevest, a szójaszószt, majd párold 5 percig. Ha kész, szedd ki, és a serpenyőt kicsit kitörölve és újraolajozva süsd meg hirtelen a csirkét. Ha kész, sózd, borsozd, majd keverd össze a zöldségekkel.

Forrás: Thinkstock

Menyes Barbara - Ez zsír! rovatvezető

Ez egy nagyszerű étel: amellett, hogy finom, a csirkemellnek és a zöldségköretnek köszönhetően igazán egészséges is. Nálunk otthon nagy kedvenc.

Legényfogó sütemény

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg cukor, 20 dkg margarin, 2 egész tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 3 szelet csokoládé, barack- vagy másféle gyümölcsíz

Elkészítése: A lisztet, a sütőport, a cukrot, a margarin, a tojást és a vaníliás cukrot gyúrd össze. A tésztát oszd két részre, az egyikhez gyúrd hozzá a megpuhított csokoládét. Nyújtsd a tésztákat külön-külön félujjnyi vastagra, és pogácsaszaggatóval formálva tedd a margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe. A világos korongocskákat szórd meg kristálycukorral és úgy süsd meg. Sütés után a világos karikák alját kend meg gyümölcsízzel, és egy-egy csokoládés korongocskára téve kínáld.

Vadas Judit - Család rovatvezető

Nemcsak a férjem, a gyermekem is imádja ezt a különleges édességet. Így két legyet ütök vele egy csapásra.

Krumplitalpas

Hozzávalók: személyenként 2 nagyobb burgonya, 30 dkg sertéshús darálva, őrölt feketebors, pirospaprika, só, őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg füstölt szalonna vagy szeletelt bacon

Elkészítése: Főzd meg a krumplikat héjukban, sós vízben. Hámozd meg (de héjukban is hagyhatod), és vágd félbe őket. A fél krumplik alját vágd le egy kicsit, hogy könnyebben megálljanak. Egy kiskanállal óvatosan vájd ki a belsejüket. A húst 5 dkg szalonna kiolvasztott zsírján pirítsd meg, majd szórd meg paprikával és engedd fel kb. 1 dl hideg vízzel. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a köményt és párold addig, amíg a leve csaknem elfogy, de még szaftos. A fűszeres hússal töltsd meg a krumplikat, majd tekerd mindegyiket egy-egy szelet baconbe (vagy egy-egy vékony szelet szalonnát tegyél a tetejükre). Rendezd tepsibe és magas hőfokon süsd szép pirosra.

Forrás: Thinkstock

Kassai Etelka - Dr. Life rovatvezető

Ez a fogás a világ legegyszerűbbje. Pillanatok alatt elkészül és finom is. Lehet, hogy Valentin-napra is elkészítem...
Egy különleges tészta, ami nem hizlal, egészséges és ráadásul finom is – igenis létezik!http://www.life.hu/csalad/20141030-a-durumtesztak-pozitiv-hatasai-a-szervezetre-es-elkeszitese.htmlTélen - ha nem akarod több kiló súlyfelesleggel várni a tavaszt – érdemes olyan ételeket fogyasztani, amelyeknek magas a tápértéke, vitamin- és ásványianyag-tartalma, de kalóriában viszonylag szegények.CsaládOrigoA legfinomabb tésztaszószok – nem csak hétköznapokrahttp://www.life.hu/csalad/20140606-a-legfinomabb-gyorsan-elkeszitheto-tesztaszoszok-akar-hetkoznapokra-is.htmlA tészta az egyik legkreatívabb étel – amellett, hogy számos fajtája létezik, a rájuk kerülő szószoknak csak a képzelet szabhat határt. Ráadásul pillanatok alatt elkészül a legbonyolultabb kreáció is. Íme, a három legfinomabb tésztaszósz - nem csak hétköznapokra.Család--Íme, a legfinomabb egészséges energiabombákhttp://www.life.hu/csalad/20140624-a-legfinomabb-es-egeszseges-energiabomba-turmixok-gyumolcsokbol-es-zoldsegekbol.htmlÍme, három energetizáló turmix, ami elűzi a rosszkedvet és a depressziót. Ráadásul egészségesek és finomak is!Család--A legfinomabb ünnepi italok, amik felmelegítik a hangulatothttp://www.life.hu/csalad/20141127-unnepi-italok-karacsonyra-amik-finomak-es-felmelegitik-a-hangulatot.htmlNem múlhat el a karácsony finom, fűszeres forralt bor nélkül. De biztos, hogy csak ez az ital melegít fel bennünket és a hangulatunkat? Íme, néhány további finomság, amivel garantáltan sikert arathatsz. Család--Minden, ami szilva – az 5 legjobb szilvás finomsághttp://www.life.hu/csalad/20140610-ot-finomsag-a-szilva-felhasznalasaval-ami-pillanatok-alatt-elkeszul.htmlVégre itt a szilva! Ez a gyümölcs nem véletlenül ennyire népszerű: amellett, hogy lédús, kalóriaszegény, vitaminokban, ásványokban és más összetevőkben gazdag, még isteni finom is. Íme, a legtutibb szilvás finomságok, amiket pillanatok alatt elkészíthetsz te is.CsaládOrigoHárom recept grillezéshez – a legfinomabb falatok nyárestékrehttp://www.life.hu/csalad/20140617-harom-recept-grillezeshez-a-legfinomabb-falatok-nyarestekre.htmlVégre itt a grillszezon – a kellemesen hűs estéken jólesik néhány finom falat egy-egy pohár pincehideg bor mellé. Ha grillpartit szervezel vagy csak otthon grilleztek a pároddal, ezekkel a receptekkel semmiképpen nem foghatsz mellé. Íme, a Life.hu kedvencei.Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.