Durva! Halálod után így lehetsz fa

Forrás: urnabios.com -
halál találmány fa Spanyolország urna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy spanyol designstúdió meghökkentő találmánnyal állt elő: az emberi és állati hamvakat már nem csak a temetőben tárolhatják, fát is hagyhatnak maguk után az elhunytak. 

"Szeretnéd, ha a halálod után a testeddel kukacokat etetnél? Vagy inkább mókusokat?" - tette fel az elsőre rettentő bizarr kérdést a Bios Urn cég alapítója. Találmányukkal a halál után új élet születhet, fa formájában.

Forrás: urnabios.com

A csak természetes anyagokat, például kókuszdióhéjat tartalmazó bio urna emberek és állatok hamvainak tárolására egyaránt alkalmas. Két része van, az egyikben magok vannak, a másikban a hamvak. A magok gyökeret eresztenek, és mire annyira erősek lesznek a gyökerek, hogy meg tudjanak maradni a földben, és elkezdjen nőni a fa, addigra elkezd lebomlani a bio urna.

Már több mint hétezren gondolták úgy, hogy jobb, ha szeretteik után egy fa marad, mint egy hideg sírkő, ők 145 dollárért rendelték meg a bio urnát.

Élet és halál a fotókon

Szívbemarkoló fotósorozat készült az elmúlás pillanatáról - kattints IDE a szép képekért!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.