Gyógynövény-völgy nyílik Zánkán!

Forrás: Medianoise -
Interaktív Balaton-felvidéki Nemzeti Park gyógyítás Zánka gyógynövények völgy ökocentrum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az évszaknak megfelelően a Gyógynövény-völgy ökoturisztikai Látogató- és Oktatóközpontban több mint 500 gyógynövényfajjal ismerkedhetsz meg, izgalmas és interaktív programok segítségével.

Zánka a gyógynövénykedvelők paradicsoma lett! A Gyógynövény-völgy egy igazi ökocentrum, ahol a turisták, a fenntartható gazdálkodás hívei, valamint a természetgyógyászok és a holisztikus gyógyítók is megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programot.

Forrás: Medianoise

A Gyógynövény-völgy megálmodóinak célja, hogy a Balaton-felvidék egyedülállóan sokszínű gyógynövényflóráját interaktívan és élményközpontúan mutassák be a nagyközönség számára, és ezáltal újabb lendületet adjanak a balatoni ökoturizmusnak.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park szomszédságában és a Káli-medence keleti kapujában elhelyezkedő 7000 négyzetméteres park aktív kikapcsolódást kínál mindenkinek, de a gyalogos vagy a kerékpártúrákba is jól beilleszthető állomás. Nem csupán a gyűjtemények megtekintéséről van szó: az idelátogatók az évszaknak megfelelő programokon elméleti és gyakorlati ismereteket is szerezhetnek, például az adott növények felhasználásáról, népi és tudományos hátteréről és egyéb érdekességekről.

Az egyedi helyszínekkel színesített programok

A vízi kert, a relax-gyep és a vakok kertje teszik még izgalmasabbá az élményt. Mindezek mellett a manufaktúrában a növények feldolgozásának gyakorlati lépéseit is megfigyelhetjük, sőt szó szerint a kezünkbe vehetjük az irányítást! Kreativitásunkat kiélve elkészíthetjük saját gyógynövényes termékeinket. A kényeztetés sem marad el, a teázóban különféle gyógyteák, szörpök, gyógyborok közül válogathatunk, majd a nap végén betérhetünk az ajándékboltba.

Március 27-én, a próbaüzemet követően megnyitja kapuit a Gyógynövény-völgy ökoturisztikai Látogató- és Oktatóközpont, ahol egész évben hazánk egyik legváltozatosabb gyűjteményével fogadják az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.