„Átgondoltad ezt? Te leszel a legöregebb anyuka a szülőin”

Fotó: Nánási Pál -
Születés LifeNetwork Jön a baba Hadas Krisztával gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Negyedik gyermekét a harmadik apától 46 évesen szülte meg – Éva nem mindennapi történetével a Jön a baba első évadában ismerkedhettek meg a nézők.

Emmer Éva és párja – ahogy a család nevezi – „Bölény" tíz éve élnek együtt, a férfi több mint tíz évvel fiatalabb Évánál. Amikor összeköltöztek, akkor Évának már volt két kamasz gyereke és egy hároméves kislánya, Babó, akiket ezután együtt neveltek. Éva saját bevallása szerint sem könnyű eset. Nagyszájú, hirtelen haragú, és sokszor hozott már rossz döntést életében. De a nagy hang mögött egy igen érzékeny, sebezhető, kételyekkel küzdő nő van, aki tudja, sokan különcnek tartják azért, mert 46 évesen ismét gyermeket vállalt. De nagyon szerettek volna egy közös gyereket. Éva, amikor kimaradt a menstruációja, először nem is tudta, hogy vajon klimaxol, vagy gyereket vár.

Fotó: Nánási Pál

"A szűk család örült, a barátaim örültek. Mégis majd minden napra kaptam egy megjegyzést: 'Hú, de bátor vagy, merész dolog. Átgondoltad ezt? Te leszel a legöregebb anyuka a szülőin.' Volt orvos, aki megkérdezte, vannak-e már unokáim" - mesélte Éva. Bár a várandóság kilenc hónapja nem volt számára egy sétagalopp – terhességi cukorbetegsége lett, és a vérnyomása néha az egekbe szökött –, de ő csak ment, intézte a család körüli dolgokat, zakatolt egész nap, hogy elterelje a gondolatait, hogy ne féljen.

Érte megérte!

Ilyen még nem volt Magyarországon: a Jön a baba Hadas Krisztával című, LifeNetwork csatornán futó dokumentumsorozat anyukái most megmutatják, milyen is egy valódi női test egy, kettő, három vagy akár négy gyermek után, épp csak húszon vagy akár jóval negyvenen túl. Az első és második évad néhány édesanyája úgy döntött egy közös fotón bevállalják a terhességi csíkjaikat, az itt-ott kidudorodó párnákat, a néhol megereszkedett bőrt, a főszerkesztő-műsorvezető Hadas Kriszta pedig közéjük állt. Miért? Mert érte megérte!

A gyönyörű kislány, Lea császárral született meg egészségesen, komplikációk nélkül. Éva, aki nem gondolta, hogy a császár után mennyire gyenge lesz, elengedte a kamionsofőr Bölényt egy újabb útra. „Sokan jöttek, hívtak és írtak, hogy bármire van szükségem, csak szóljak és repülnek" - mesélte, Éva mégsem kért soha segítséget. „Volt, hogy teregetés közben sírva fakadtam, volt, hogy ott álltam a kiságy mellett, és borzalmas magányt éreztem. De akkor se hívtam senkit... vártam... vártam haza a páromat." Úgy érezte, neki kell megoldania mindent, nem lehet gyenge, mert akkor beigazolódik, hogy ilyen "öregen" nem szabad szülni.

Forrás: Nánási Pál

Jön a baba Hadas Krisztával 2.

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Jön a baba Hadas Krisztával, 2. évad május 3-tól minden vasárnap 15:00-kor a LifeNetworkön.

Aztán egy hét múlva végre kinyílt a kis lakótelepi lakás ajtaja, megérkezett Bölény a hosszú útról. A nagy ember azonnal átment gyerekbe, és izgalomtól gyöngyöző homlokkal gügyögött a babájához. "Én azt hittem, ilyen csak a hülye, szentimentális filmekben van, hogy apuka segít. Eddigi apukáink nem jeleskedtek ebben. Megkeményedtem. 46 évesen valamiért megérdemeltem, hogy átérezhessem: én vagyok a királynő itthon, aki megszülte a hercegnőt, és meg is kapjuk ezt a megkülönböztetést. Élvezem. Lassan megnyugszik a lelkem. De azért még néha sírok egy kicsit magamban."
Éva azóta megtudta, hogy nagyobbik lánya, Niki is babát vár, vagyis nagymama lesz! Így hát a sors ajándékaként a legkisebb gyereke és az első unokája együtt játszhatnak majd a játszótéri homokozóban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.