Gyászol Kiss Tibi, a Quimby énekese

Forrás: Origo -
gyász Quimby Kiss Tibi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csupán páran tudták, hogy édesanyja emléke előtt tiszteleg Kiss Tibi, amikor egyik koncertje előtt éjfekete inget húzott. A zenész édesanyja márciusban hunyt el.

„Oktatott, nevelt türelemmel és szelíden, mindig higgadt nyugalommal fogadva a pálya megpróbáltatá­sait. Jellegzetes, kicsit rekedt altján tudott érdekfeszí­tően előadni, ha kellett, vitatkozni, érvelni, és a hangerő felemelése nélkül fegyelmezni is. Kollégái és diákjai tiszteletét – a szakmai tudásán kívül – szerénységével és elhivatottságával vívta ki. Tanár volt a szó minden magasztos értelmében. Távoztával megint szegényebb lett a pedagógustársadalom” – írták a megható sorokat a Dunaferr iskola tanárai és diákjai, akik megható üzenetben búcsúztak kedves pedagógusuktól az egyik internetes oldalon.

Forrás: Origo

Klári nénit a hónap elején családja és tanítványai búcsúztatták. Halála előtt azt kérte, hogy ne temessék el, hanem szórják hamvait a Dunába. Erről Kiss Kálmán, Klári néni özvegye mesélt lapunknak.

"Nagy szomorúság ez számunkra. Sajnos nagyon beteg volt a feleségem. Operálni sem lehetett már. Különleges asszony volt, nem akárki! Nagyon megbecsülték, és a tanítványai is nagyon szerették. Nem volt olyan ember, akivel ne találta volna meg a közös hangot. A gyerekeinknek mondta el, hogy nem szeretne temetést, se koporsót, se urnát. A Nagy-Dunánál búcsúztunk el tőle, emlékhelyet alakítottunk ki ott. Tibiék válogatták össze a zenét, az egykori tanítványai beszédet mondtak, én pedig verseket"mondta el a Blikknek Tibi édesapja, a költő Kálmán bácsi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.