Relaxációs és felfrissítő technikák gyermekkel

Forrás: Thinkstock -
pihenés relaxáció gyermek frissítő gyereknevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csemetéddel való időtöltéshez kellő energiára van szükséged. Most bemutatunk neked olyan pár perces frissítő technikákat, amik az egész napos fárasztó munka után energiával töltenek majd fel.

Amikor fáradtan hazaérsz, és alig várnád, hogy ledőlj és kipihend a fáradalmaid, akkor sem mindig tudsz megpihenni, hiszen csemetéid alig várják, hogy játsszál velük, vagy szórakoztasd őket. Csüggedned azonban nem kell, mert Juhász Sarolta, nőijóga-oktató remek gyakorlatokat osztott meg velünk, amit kisgyermekeddel alkalmazva őt és téged is felfrissítenek, megnyugtatnak.

Forrás: Thinkstock

Frissítsd fel magad pár perc alatt!

A legegyszerűbb vitalizáló gyakorlatok a légzéssel függenek össze, ezért ilyenkor érdemes a mozdulatokat nagy be- és kilégzésekkel összekötni. Ezek az egyszerű tornagyakorlatok pillanatok alatt növelik a tüdő vitálkapacitását, javítják a keringést, a vérellátást, és hormonrendszerre is hatással vannak. A mély kilégzések pedig stresszoldó hatásúak" – magyarázta Sarolta.

Gyakorlatok

Állj meg a gyermekeddel szemben, majd emeld fel a karod oldalsó középtartásba belégzéssel, utána egy nagy kilégzéssel engedd le. Csemetéd pedig nyugodtan utánozhat, és közben olyan, mintha repülnétek.

Állásból laza karokkal és vállal kilégzéssel csavard a felsőtestet jobbra-balra, hagyd, hogy a lendület vezesse a mozgásod. A térded és a medence legyen fix, ne mozogjon, csak a gerinced csavarodjon. Ezzel átmozgatod a gerincoszlopod, és energetikailag harmonizálod a tested és az idegrendszered.

Forrás: Thinkstock

A jógából ismert mardzsarit vagy macskapózt is alkalmazhatod csemetéddel. Térdelőtámaszba helyezkedjetek el, és domborítsátok és homorítsátok a hátatokat. Ez a gyakorlat két irányba nyújtja a gerincet, átmasszírozza a hasi szerveket, és az egész testet vitalizálja.

Relaxációs masszázs adni és kapni is jó!

A kisgyermeked feküdjön le, és simogasd, masszírozgasd át a hátát, hasát. Az érintés nagyon fontos, ezért végezd meleg tenyérrel. Ez segít a vegetatív idegrendszer megnyugtatásában, a kisgyermeked ellazul, és az érintésekre koncentrálva te is harmóniába kerülsz. A mozdulatokra figyelj, ne hagyd, hogy a gondolatod elkalandozzon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.