Vargáék két lánya - testvérek szültek a műsorunkban

baba terhesség LifeNetwork Jön a baba Hadas Krisztával Libero2015 kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első Varga lányt (Krisztinát) azért választottuk ki a Jön a baba Hadas Krisztával sorozat 1. évadában, mert elképesztően pozitív hozzáállás jött át a jelentkezéséből, egy nagyon erős nőt láttunk, aki három, speciális nevelést igénylő gyermeke mellé akkor várta a negyediket. Húga (Andrea) pedig úgy jelentkezett a 2. évad felhívására, hogy nem árulta el: Krisztina az ő nővére. Rá azért esett a választásunk, mert a férje tőle több száz kilométerre él és dolgozik, a család harmadik gyereke pedig "véletlenül csúszott be" - mindenki nagy örömére.

Szóval nekünk kifejezetten szerencsés volt, hogy az első évados, 38 éves Krisztina húga pont akkor lett várandós, ahogy mi a 2. évad forgatási hónapjait terveztük. Ezt kitalálni sem lehetett volna jobban. Merthogy mindkét Varga lány története példamutató és eseménydús volt. Márpedig ez egy olyan műsornál, ahol semmit nem rendezünk meg, csupán a történéseket dokumentáljuk és ezért jól kell választanunk, szóval egy ilyen dokumentumsorozatnál nagyon jól jön, ha van mit leforgatni.

Hát itt volt.

Krisztina első két gyermeke első házasságából van, a nagyfiú, Peti és a nagylány, Eszter imádnivaló kiskamaszok, bár Petinél az autizmus egy - külső szemlélő számára nem látható - fajtáját állapították meg (Asperger szindróma), Eszter figyelemzavaros-hiperaktív besorolást kapott, a második házasságból származó Milánnál pedig szintén az autizmus egy fajtáját állapították meg, neki fejlesztésre kell járnia, mert korához képest elég inaktív.

Mégis, amikor Kriszta forgatott velük úgy, hogy a negyedik gyerek, Balázs már Krisztina pocakjában volt, azt láttuk, hogy az UFO-gyerekek (Krisztina nevezi így őket viccesen, arra utalva, hogy mások, mint a gyerekek többsége), szóval Krisztina hatalmas életörömmel, várakozással és pozitív hozzáállással várta a gyermekét, aki a kameránk előtt született.

Majdnem 12 órát vártunk rá (illetve mi vártunk, Krisztina meg ugye vajúdott/szült), ám őt is (és minket is) kárpótolt a szép és egészséges kisfiú. Történetüket ott hagytuk abba, hogy az immár hat tagúra bővült család kezd összecsiszolódni.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A forgatás óta pedig nagyon sok minden történt velük. Úgy volt, hogy az apa, Laci fog gyedre menni, Krisztina pedig visszamegy a családi vállalkozásba dolgozni. Ám Milán elkezdte a bölcsit, sokat betegeskedett, Laci pedig kapott egy lehetőséget az egyik régebbi munkahelyén. És ez végülis nagyon jól alakult, mert így a délutánok és a hétvégék szabadok, marad idejük fejleszteni Milánt.

A kis Balázzsal szerencsére minden rendben, csupán egy kis extra tornáztatásra volt szüksége, de most, 10 hónaposan már gyönyörűen, rendezetten kúszik, négykézlábra állva hintázik, felül és egyszer fel is állt. Már kimondja a tesók nevét és üzembiztosan használja a NEM szót. Úgy tűnik, Milánnak is jót tett a kistestvér (akire az első hetekben őrülten féltékeny volt), a kis Balázs szinte húzza maga után a nagyot. Végre hajlandó kommunikálni kicsit, annak ellenére, hogy már régóta jár ismét elkezdett kúszni (mert Balázstól ezt látja), és a cipős szekrényből már két törpe pakolgatja ki a cipőket. A május kemény volt a családnak: a Madarászban töltöttek jó néhány napot, mivel Milán kétszer lett olyan beteg, hogy infúziózni kellett, és másodjára Balázs is elkapta tőle a nemevős-nemivós nyavaját. De ezen is túljutottak.

Peti (aki most fejezi be a hetediket) elképesztő tudatossággal készül az informatikusi pályára, a két évvel fiatalabb Esztert is egyre inkább foglalkoztatja, hogy mi lesz ha nagy lesz. Momentán a divattervező és a színésznő a tervezett álomfoglalkozás.

Hogy ezt a nagy, szokatlan személyiségű tagokból álló családot hogyan képes Krisztina uralni, az számomra tiszteletreméltó rejtély.

Andreáék története keserédesebb, sírósabb volt, bár - talán családi vonás lehet - a 36 éves Andrea is csupa mosoly. Pedig akár kétségbe is lehetnének esve - sokan a helyükben biztosan úgy éreznénk, hogy a világ összedőlni készül a fejünk felett. Józsi, a családfenntartó Ausztriában dolgozik már 3 éve, mivel előtte a családi vállalkozás (melyet Andi szüleivel közösen vittek) becsődölt. Elúszott egy ház, autók, marad viszont a fizetnivaló kőkemény hitel.

Józsi tehát szakácsként az osztrák hegyekben állandóan hazagondolt, Andi pedig a szüleivel összeköltözve két és fél gyermekes anyaként (a kis Benedek még pocakban volt), amikor Hadas Kriszta forgatott velük. A nulláról újrakezdeni, tönkrement kapcsolatot újraépíteni, szerény egzisztenciát teremteni - erről szólt az életük. És arról, hogy távszülinapozással, távpuszikkal vészeljék át az egymás nélkül töltött hónapokat. Amikor Andrea terhességi mérgezés (toxémia) miatt idő előtt a kórházba kényszerült és kiderült, hogy a faros baba okán is császár lesz a várandósság végén, akkor már csak azért izgult a család, hogy az apa időben hazaérjen Ausztriából, ha kezdődik a szülés.

A szerencse kegyes volt mindenkivel, így Józsi volt az, aki a családból először ölelhette meg a kisbabát, akinek a csupasz mellkasán percekig pislogott a kis Benedek. És mindezt a mi kameráink előtt. Felejthetetlen volt. Ezt láthatták a nézők a Jön a baba - Hadas Krisztával 2. évadának első részében.

Aztán Józsi visszament dolgozni, a háromgyerekes család (a hat éves Botond és tíz éves Jázmin) néhány hét alatt összerázódott, és komoly ünnepnek számított, amikor Benedek születése után két hónappal végre hosszabb időre is hazajöhetett Józsi.

Bár minden skype-oltak addig is, örömteli meglepetés volt, hogy Beni nem ijedt meg az apja határozott hangjától. Bár sok tervük volt, hogy miket fognak csinálni, míg itthon lesz a családfő, de Jázmin három hétig beteg volt, majd a család többi tagja is beleesett a kórságba, ez pedig keresztülhúzta a számításaikat. Hiába, a nagy család ezzel (is) jár.

Ám a legnagyobb hírt a végére tartogattam: voltak ugyanis Ausztriában, ügyeket intézni. Ügyeket, egy új élethez. Eldöntötték ugyanis, hogy jövő nyáron kiköltöznek, így a család újból együtt lesz, ha nem is Magyarországon.

Hát, ez volt a két Varga lány, Krisztina és Andrea története. A műsor minden vasárnap 16 órától új résszel jelentkezik a LifeNetwork csatornán, tartsatok velünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.