szülés utáni depresszió Mádai Vivien
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az anyaság "sötétebb" oldaláról mesélt Mádai Vivien. Azt állítja, nem volt felkészülve arra, hogy a szülés után mennyire nehéz korszak következik. 

Mádai Vivien a TV2 Aktívjában mesélte el, annyira nehéz és rossz élmény volt számára a szülés, hogy valószínűleg ez is hozzájárult a szülés utáni depressziója kialakulásához. "Amit ilyenkor a kismama érez, az leginkább a semmi. Nem jött az anyai érzés, nem éreztem semmit" - nyilatkozta Vivien, majd elmondta, szerencsére három hónap után minden rendeződött, és a depressziót felváltotta a mindent elsöprő anyai érzés.

"Fiam, csak fel ne csinálj egy lányt se" - Van, amikor a meddőség mögött lelki bajok húzódnak http://www.life.hu/csalad/20150608-a-lux-elvira-baba-program-segit-a-gyermekre-vagyo-paroknak.htmlA gyermekáldás egy olyan csoda, amelyet biológiai értelemben egy egyszerű egyenlettel is le tudunk írni: a fogantatás akkor történik meg, amikor a hímivarsejt sikeresen behatol a petesejtbe, majd a megtermékenyített petesejt útra kel, hogy a petevezetéken áthaladva a méh üregébe jusson és beágyazódjon. Azt azonban, hogy ez az egyszerűnek tűnő csoda, néha milyen nehézség árán valósul meg, igazán csak az érzi, akinek többszöri próbálkozás ellenére sem születik gyermeke.CsaládThinkstockLegjobb a mamának, legjobb a babának: Mit szabad és mit nem terhesség alatt?http://www.life.hu/csalad/20150609-legjobb-a-mamanak-a-legjobb-a-babanak-mit-szabad-es-mit-nem-terhesseg-alatt.htmlKismamaként rengeteg olyan dologgal találjuk szembe magunkat, amivel kapcsolatban nem tudjuk, mi a jó döntés. Mást mond az orvos, a könyvek, a fórumok, mást az anyós, az apuka és megint mást a szintén várandós anyák. És persze mást a saját testünk. Számos tévhit él például a várandósság alatti sportolásról, a szexről, a megfelelő étkezésről, a koffein- és alkoholfogyasztásról. Ezeket próbáljuk most helyre tenni.CsaládThinkstockMegmutatta hároméves kislányát Dobó Katahttp://www.life.hu/csalad/20150609-dobo-kata-megmutatta-a-kis-szofit.htmlSzabadnapot vett ki a népszerű színésznő és kislánya. A programról kép is készült, melyet Kata büszkén posztolt a hivatalos rajongói oldalára.CsaládFotó: Zsigmond László/Life.huTerhes A nagy Gatsby színésznőjehttp://www.life.hu/csalad/20150609-carey-mulligan-a-nagy-gatsby-szinesznoje-terhes.htmlElső gyermekét várja Anglia kedvenc színésznője, Carey Mulligan.Család--David Beckham 3 éves kislányának saját focimeze vanhttp://www.life.hu/csalad/20150609-david-beckham-3-eves-kislanyanak-harpernek-sajat-focimeze-van.htmlMost már semmi nem állhat a kis Harper Beckham útjába, hogy híres papája nyomdokaiba lépjen.Család--A leggyakoribb bababetegségek – Ne ess pánikba! http://www.life.hu/csalad/20150602-a-leggyakoribb-bababetegsegek-tunetek-es-kezeles.htmlMinden újdonsült szülő legnagyobb félelme, hogy babájának valami baja esik. Jó, ha ismered a tüneteket, és képben vagy, hogy mikor kell orvoshoz fordulni. Ami a legfontosabb, hogy sose ess pánikba! CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.