A finisbe érkeztél - Várandósságod 29. hetének történései

Forrás: Thinkstock -
Libero2015 várandósság terhesség hétről hétre magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elkezdődött a harmadik trimeszter első hete – most már tényleg a finisben vagy, pár hét és gyermekedet karodban tarthatod!
Forrás: Thinkstock

Gyermeked naponta már több mint fél liter vizeletet pisil a magzatvízbe. A csontvelő pedig nagy erőkkel gyártja a vörösvértesteket.

Várandósságod 28. hetének történései

Hogy repül az idő: elérkeztél várandósságod második trimeszterének utolsó hetéhez.
Gyermeked zsírraktárai egyre jobban fejlődnek, ez idő tájt testének 2-3%-át teszi ki a zsírszövet. Most már az izomtónusa is alakulgat.

Pici agya már vezérli a kezdetleges légzést és a testhőmérséklet szabályozását. A magzat érzékszervei fogékonyak a fényre, a hangra, az ízre és a szagra. Babád már csukja-nyitja szemecskéit, minden fényforrás felkelti az érdeklődését

Ezen a héten egyébként kisbabád már nagyjából 1,25 kiló, hosszra pedig majdnem 40 centiméter.

Eközben te...

Egyre gyakrabban fájhat a derekad és a hátad, különösen fontos ezért, hogy ne hagy abba a mozgást! séta, az úszás vagy a jóga csodákat tesz a kimerült háttal, és a mozgás segít abban, hogy energikusnak érezd magad akkor is, amikor már csak hevernél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.