Roberto konyhája: Vigyázat, gyümölcs-túladagolás!

Forrás: robertokonyhaja.reblog.hu -
Roberto konyhája
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyszerűen megvadulok a francia édességekért. A macaron egy örök klasszikus, a croissant szintén ikonikus finomság, de talán az ország legfenségesebb édessége mégis a cremé brülée. Az édes, tejszínes csoda a forró nyári napokon sem túlzó vagy nehéz édesség, különösen, ha megbolondítjuk a magyar nyár toplistás gyömülcseivel.

Az eperszezon sajnos lecsengőben, de ez nem jelenti, hogy még nem találunk a gyümölcsből a jobb zöldségeseknél. Ha szerencsénk van, és rálelünk egy nagy doboz zamatos eperre, azonnal csapjunk le rá! Különösen azért, mert egy madártej alapú mennyeien édes tortával tökéletes párost alkotnak :)

Forrás: robertokonyhaja.reblog.hu

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 40 dkg eper
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 tábla fehér csokoládé
  • 0,5 liter habtejszín
  • 10 dkg áfonya lekvár
  • 1 ek. balzsamecet

Kezdjük a krém elkészítésével:
Melegítsünk fel 2 dl tejszínt egy kis lábasban forróra. Húzzuk le a tűzről és tördeljük bele a csokoládét. Hagyjuk állni pár percet, hogy a tejszín hője dolgozzon magától. Majd habverővel keverjük alaposan össze, rakjuk hűtőbe és időnként keverjük meg. A maradék 3 dl tejszínt hűtsük le.

Roberto konyhája

Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto, ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Karamellizált eper:
Ez kerül majd a torta tetejére. Mossuk meg az epreket és negyedeljük fel. Forrósítsunk fel egy serpenyőt és rakjunk bele 2 evőkanál cukrot, majd hagyjuk, hogy kissé megbarnuljon. Akkor rakjuk rá az epret és folyamatosan kevergetve főzzük 5 perc alatt sűrűre. Adjuk hozzá a balzsamecetet és alaposan megkeverve húzzuk le a tűzről. Rakjuk félre, hogy kihűljön.

Forrás: robertokonyhaja.reblog.hu

Piskóta:
Használjunk 20 cm-es tortaformát, lehetőleg szerint magasat. Szitáljuk át a lisztet a sütőporral. Válasszuk ketté a tojásokat, adjuk a sárgájához a 10 dkg porcukrot és reszeljük bele a citrom héját. A fehérjéhez adjuk a csipet sót és a maradék 4 dkg porcukrot és verjük kemény habbá. A sárgáját a cukorral 4-5 perc alatt habosítsuk fel és keverjük nagy mozdulattokkal a fehérjéhez. Adjuk hozzá három részletben a sütőporos lisztet és szintén nagy mozdulatokkal keverjük homogén állagúra. Kivajazott és lisztezett tortaformában 175 fokra melegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.
Majd hűtsük ki, szeleteljük három korongra és az alsó kettőt kenjük meg áfonya lekvárral.

Tipp

Tejszín helyett használhatsz növényi habalapanyagot, könnyebb vele dolgozni és válaszd a csökkentett cukortartalmút! Laktózmentes változatban is találhatsz növényi tejszínt

Vegyük elő a lehűtött tejszínt és verjük kemény habbá egy magas falú tálban. Keverjük bele a még folyós tejcsokoládét és kenjük meg az alsó lekváros lapot 1 cm vastagon. Helyezzük rá a második piskóta lapot lekvárral és krémmel 1 cm vastagon. A tetejét helyezzük rá és a krémet osszuk el a tetején 1 cm vastagon, az oldalán a maradékkal kenjük körbe vastagon, befedve a piskótát. Tetejére osszuk el az karamellizált epret és hűtőben hűtsük tálalásig.

Nem az számít honnan jöttél - Árvák voltak, világsztárok lettekhttp://www.life.hu/csalad/20150630-elarvult-es-orokbefogadott-hiressegek-tortenetei.htmlHollywoodi színészek, világhírú énekesek, sikeres üzletemberek és hirhedt politikusok - szinte az egész világon ismerik nevüket, milliók rajonganak értük, tömegek szidalmazzák őket, az életük nyitott könyv a rajongók számára. Vagyis, mondjuk inkább egy félig nyitott könyvnek: bár csillogó életük a szemünk előtt zajlik, azt, hogy honnan is jutottak el idáig, csak kevesen tudják.CsaládNorthfotoAnyaként magányosan - Amikor hirtelen felszívódnak a barátnőkhttp://www.life.hu/csalad/20150615-anyakent-tenyleg-le-kell-mondanunk-a-baratokrol.htmlNem számít, hogy hány éve ismeritek már egymást, mennyi mindent éltetek át együtt, vagy milyen mély a kapcsolatotok - a barátságotok igazi próbája a terhességed. CsaládThinkstockÁsványi anyagokkal és vitaminokkal a vetélés ellenhttp://www.life.hu/csalad/20150630-asvanyi-anyagokkal-es-vitaminokkal-a-veteles-ellen.htmlKisbabád egészségét, már a születés, sőt a fogantatás előtt sem árt óvni. Most olyan praktikákat ajánlunk neked, amivel megőrizhető magzatod életét a születésig. CsaládThinkstockSztárom a párom - Amikor egy híresség és rajongója találkozikhttp://www.life.hu/csalad/20150629-kulonleges-parok-amikor-egy-sztar-a-rajongojaval-hazasodik-ossze.htmlHogy is mondja a közmondás: "Minden zsák megtalálja a foltját!" De mi történik, ha az a bizonyos zsák egy, az övétől teljesen eltérő közegből választja ki a foltját? Működőképes lehet egy kapcsolat egy luxuséletet élő világsztár és a "nép egyszerű gyermeke" között?Család--A lelkes szingli és a karriermama meetingre megy...http://www.life.hu/csalad/20150615-gyermekes-es-gyermektelen-anyak-a-munkahelyeken.htmlÚgy, ahogy az anyatejkérdésben is, a karrier kontra család témában is két táborra szakadnak az anyukák. Állandó az ellentét a két csapat között, megy az ujjal mutogatás az egész nap otthon a lábát lógató, és a gyereknevelést másra bizó, karriermamák között. Az eszköz persze itt is a sztereotipizálás és a lelkiismeretfurdalás-keltés, valamint a rossz anyává bélyegzés, pedig mindkét oldal mögött őrülten nehéz döntések sorozata húzódik.CsaládThinkstockVajon milyen különleges ajándékot vitt a hollywoodi álompár a kis Charlotte hercegnőnek?http://www.life.hu/csalad/20150628-angelina-jolie-brad-pitt-vilmos-herceggel-es-katalinnal-talalkozott.htmlHollywoodi és brit ’királyi méltóságok’ találkoztak pénteken, amikor is Angelina Jolie és férje, Brad Pitt a brit trónörökös pár Vilmos és Katalin vendégei voltak egy teára a Kensington Palotában.CsaládAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.