A fürdőszoba kövén hagyta meghalni, majd elásta a kisbabáját egy anya

Forrás: Thinkstock -
gyilkosság halál anyaság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a nőt, aki megszülte, majd hagyta meghalni újszülöttjét 2013 telén Inárcson. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett.

A közlemény felidézte, hogy az ötgyermekes elvált nő 2012 tavaszán esett teherbe, de állapotát, a korábbiakhoz hasonlóan, ezúttal is eltitkolta. Élettársa és a nagyobb gyerekek kivételével mindenki előtt tagadta, hogy várandós - tájékoztat az MTI-re hivatkozva az Origo.

Illusztráció. Forrás: Thinkstock

Az asszony 2013. január 31-én a család inárcsi otthonában életképes fiút szült. Ezután a hideg fürdőszoba kövezetén egy rongyra fektetve magára hagyta a gyereket, aki az ellátatlanság és a kihűlés miatt életét vesztette. A vádlott a kertben elásta a holttestet, amelyet 2013 júliusában talált meg a rendőrség.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte egyebek mellett, hogy az asszony hat (az új élettársától időközben született újabb) gyermek eltartásáról gondoskodik, igen szűkös anyagi körülmények között élt, és a gyermek megszületése a helyzet további romlásával fenyegetett, valamint hogy éretlen személyiségszerkezete miatt nem tudott racionális megoldást találni. Súlyosító körülményként értékelték ugyanakkor a szándékosságot.

Gyilkos édesanyák: Asszonyok, akik saját gyermekük ellen fordultak

Anyának lenni különleges, semmi máshoz nem hasonlítható érzés - az anyaságot sokan a nők legszentebb feladataként szokták aposztrofálni. Ezért is olyan nagyon megdöbbentők és érthetetlenek azok a gyilkosságok, amiket édesanyák követnek el saját gyermekük ellen.

Gyöngédség, megértés, szeretet helyett bosszú, kegyetlenség és hidegvérű gyilkosság. A következő történeteket csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.