Napozhat a baba? Tanácsaink segítségével igen!

Forrás: Thinkstock -
napozás baba Libero2015
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felnőttek bőre is nagyon érzékeny lehet a napfényre, hát még a babáké! A csecsemők bőre nem termel melanint, ami megvédi a bőrt a nap káros hatásaitól, így nagyon oda kell figyelni a megfelelő védelemre. 

A bőr szerkezete 8-9 éves korra éri el a végleges állapotot, és a kamaszkor alatt kezd újra fejlődni. Hat hónapos korig nagyon fontos, hogy a babát egyáltalán ne érje napfény. Szigorúan óvni kell a közvetlen napsütéstől. Akár 10 perc után is nagyon leéghetnek.

Forrás: Thinkstock

Három hónapos korig még a nyitott ablaknál is vigyázni kell, hogy ne érje őket erős fény. Napozószerek használata viszont nem ajánlott, mert a gyerekek bőre még nem viseli jól az ilyen szereket, mint ahogy a fürdetőket sem.

Féléves kor után azonban már többször mehetsz a babával fényre, de ehhez olyan természetes alapanyagokat érdemes használni a kicsi bőrére, mint például a kakaóvaj, ami véd az UV ellen is. Ha a szabadba mentek, indulás előtt 30-40 perccel kend be a bőrét, mert ezek a termékek nagyjából ennyi idő után fejtik ki a hatásukat. Kétóránként ismételd a krémezést, mert ennél tovább egyik fényvédő hatása sem bírja.

Hat hónapos kor után nem árt, ha kora délután árnyékban levegőzik a gyerek. Kezdetben egy percet engedd, hogy süsse a nap, majd hetente egy perccel növelve az időtartamot, szoktathatod őt a napfürdőzéshez. Vigyázz, ez a fokozatosság elengedhetetlen!

A ruhák nem mindig nyújtanak megfelelő védelmet, így ha erős napfényben, nyáron az utcára mentek, 11 óra előtt vagy 15 óra után érdemes inkább útnak indulni, és akkor is természetes napozószerrel bekenve. Javasolt a világos színű ruha, és ha teheted, adj vékony, világos sapkát is a babára.

A nap és a meleg miatt gyakran kiütések jelentkezhetnek a csecsemőkön. Ezeket cink tartalmú krémekkel könnyen elmulaszthatod.

Ne feledd, hogy a felnőtteknek és a babáknak is rengeteg folyadékra van szüksége a hőségben, illetve ajánlott a bőrt is rendszeresen hűteni.

Nagyon várja testvére érkezését L.L. Junior kisfiahttp://www.life.hu/csalad/20150713-l-l-junior-rapper-cuki-csaladi-fotot-posztolt-varandos-kedvesevel-es-kisfiaval.htmlA rapper kedvesének egyre nagyobb a pocakja, a kisfiuk pedig igazán édes, csibész mosolyú lurkó, aki a jelek szerint nagy örömmel várja kistestvére érkezését.Család--Elkezdődik a visszaszámlálás - Várandósságod 34. hetének történéseihttp://www.life.hu/csalad/20150710-ez-tortenik-a-babaval-es-a-mamaval-a-terhesseg-34-heteben.htmlMár csak hat hét van hátra a kicsi születéséig! A 34. héttől kezdve a magzat már elég érett ahhoz, hogy alkalmazkodjon a méhen kívüli élethez intenzív orvosi ellátás nélkül is.CsaládThinkstockÍgy kell ezt csinálni! Jessica Alba a legdögösebb mintamamihttp://www.life.hu/csalad/20150712-jessica-alba-szineszno-kislanya-fellepett-ime-a-cuki-foto.htmlNagyon úgy fest, hogy Jessica Alba nagyobbik lánya is követi édesanyját, már ami a karriert illeti. A kis Honor a hétvégén debütált a színpadon. CsaládAFPPirner Almának végre igazán-igazán kerekedik a pocakja: Fotó!http://www.life.hu/csalad/20150712-pirner-almanak-vegre-igazan-igazan-kerekedik-a-pocakja.htmlElső gyermekével várandós a gyönyörű Pirner Alma, és rendszeresn posztolja is, hogyan növekszik a hasa, és benne a kis élet.Család--"Hercegnőm" - Így szundikál a tündéri Berki Natasa Zselykehttp://www.life.hu/csalad/20150712-berki-natasa-zselyke-igy-szundikal-a-tunderi-berki-hodi-gyermek.htmlBerki Krisztián nem tud leállni, ha arról van szó, hogy édes kislányáról kell posztolni fotókat.Család--Ő a 2015-ös nyár legtrendibb sztárcsemetéjehttp://www.life.hu/csalad/20150711-alec-baldwin-es-hilaria-kisfia-rafael-a-2015-os-nyar-legtrendibb-sztarcsemeteje.htmlKét dologról ismerhető fel Alec Baldwin nejének, Hilariának az Instagram oldala. Arról, hogy tele van nyakatekert jógapózokkal, valamit tündéri babafotókkal. Most kisfiáról, Rafaelről posztolta ki a nyár legmenőbb képét.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.